צ'ילי קון קרנה ברק
ברק איטקיס ז"ל
Empower
Growth
ברק איטקיס נהרג בעת מילוי תפקידו ביום י"ב בשבט תשנ"ח (8.2.1998)
בן 20 היה בנופלו.
הוא הובא למנוחות בבית-העלמין הצבאי בכפר סבא.
הותיר אחריו הורים, אח ואחות.
אמו של ברק מספרת: כשברק היה בן שנתיים יצא עם הוריו לשליחות חינוכית מטעם הסוכנות היהודית במקסיקו סיטי שם גם נולד אחיו עמיחי. במקסיקו ברק נחשף למאכל המקסיקני צ׳ילי קון קרנה. עם החזרה של המשפחה ארצה המאכל הזה נשאר המאכל האהוב על כל המשפחה ובמיוחד על ברק. מאז נפילתו, אריאלה, לא יכלה להמשיך להכין את המנה האהובה כל כך על ברק. המתכון לתבשיל חקוק בזכרונה עד היום.
ברק איטקיס ז"ל
לקריאת הסיפור של
מצרכים
3 פלפלים ירוקים כהים
חצי קילו בשר בקר טחון
1 בצל גדול
1 קופסת שימורים שעועית ברוטב עגבניות
1 קופסא קטנה של רסק עגבניות או עגבניות מרוסקות
4 כפות שמן זית
4 שיני שום קצוצות
1 פלפל ירוק חריף
מעט מלח
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
אופן הכנה
מחממים את השמן בסיר כבד
חותכים את הבצל לקוביות קטנות ומאדים בשמן
מוסיפים את השום הקצוץ והבשר ומפוררים אותו תוך כדי האידוי
חותכים את הפלפל הירוק לקוביות ומוסיפים לסיר
ממשיכים לאדות כ 10 דקות
מוסיפים שעועית ומעט פלפל ירוק חריף חתוך לקוביות קטנות
מוסיפים את הרסק עגבניות מהול בחצי כוס מים
מוסיפים מלח, פפריקה וכורכום
מבשלים על אש קטנה, שעה ורבע
טועמים ומתקנים לפי הטעם