קציצות דגים

אליהו לסרי ז"ל
לקריאת הסיפור של 
אליהו לסרי ז"ל


טוראי אליהו לסרי, נפל ביום ט' בשבט תשכ"ח (8.2.1968) בעת מילוי תפקידו בחילופי אש ליד גשר דמייה בבקעת הירדן. 

אליהו הובא למנוחות בבית העלמין הצבאי באופקים סמוך למקום מגוריו בעיר.

בן 20 בנופלו.

הותיר אחריו הורים, אח ושש אחיות. 


אחיותיו של אליהו מספרות על המנה שאהב: 

אליהו מאוד אהב את קציצות הדגים, לפי מתכון שהיה במשפחתינו. בפעם אחרונה שיצא לחופשה לבית המשפחה, אכלנו קציצות דגים וכך אנו זוכרות אותו.

מצרכים

2\1 קילו טונה

2\1 קילו בקלה

קילו נסיכה

פלפל חריף

5 עגבניות

ראש שום

צרור כוזברה

רסק עגבניות

2 ביצים

פירורי לחם

תבלינים:ראס אל חנות, כמון, פלפל לבן, פפריקה ומלח.

אופן הכנה

לחמם שמן במחבת ולהוסיף שום, עגבניות ופלפל חריף עד  לריכוך ולתבל.

במעבד מזון יש לטחון את הדגים עם שום וכוסברה, להוסיף 2 ביצים, פירורי לחם ולתבל.

ליצור מהעיסה כדורים.

להוסיף את הקציצות לרוטב ולבשל על אש בינונית כ30 דקות.