top of page

קוסקוס של אשר

אשר פיניש ז"ל

רב סמל בכיר אשר פיניש ז"ל, נפל ביום כ"ז בסיוון תשע"א (29.6.2011) בעת מילוי תפקידו לאחר התמודדות עם מחלה קשה.

אשר הובא למנוחות בבית העלמין הצבאי באופקים, סמוך למקום מגוריו בעיר.

בן 48 בנופלו.

הותיר אחריו אשה, שלוש בנות ושלושה בנים, וחמש אחים ואחיות.


אשתו ספרה כי מאוד אהב לאכול את הקוסקוס כשהיא הייתה מכינה לו ולילדיהם. המנה הזאת הייתה ממש חגיגית עבורו. 


אשר פיניש ז"ל
לקריאת הסיפור של

מצרכים

1 ק"ג סולת

כף מלח

חצי כוס שמן

סלרי

גזר

2 קישואים

תפו"א

כרוב לבן

בצל

דלעת

חומוס שימורים

בטטה קטנה

תבלינים: מקל קינמון , מלח , פלפל , פפריקה.

אופן הכנה

לירקות:

מנקים וחותכים גס את הירקות מכניסים לסיר עם מעט שמן, מוסיפים תבלינים ומקפיצים מעט.

מוסיפים מים שיכסו את הירקות ומביאים לרתיחה. מבשלים עד לריכוך מלא וסיום אידוי הקוסקוס מעל.

במידת הצורך מוסיפים מים רותחים.


לקוסקוס:

בוררים את הסולת ושמים בקערה גדולה ורחבה .

שופכים כוס מים לתוך הסולת ומערבבים היטב להטמעת המים עד לקבלת גרגרים.

מעבירים את הסולת במסננת של קוסקוס ומנפים.

מוסיפים לסולת כף מלח וחצי כוס שמן, מערבבים היטב ומאדים בסיר עם החורים מעל מים רותחים או מעל תבשיל הירקות כחצי שעה. מורידים מהאש ומפוררים את הקוסקוס במזלג.

מוסיפים שלוש כוסות מים בהדרגה ומערבבים היטב, נותנים מנוחה כרבע שעה.

שוב שמים את הסולת בסיר עם החורים ומאדים כחצי שעה עד שעולים הרבה אדים.

מעבירים את הקוסקוס לקערה רחבה.

bottom of page