סמבוסק חומוס
צחי דוד ז״ל
צחי נפל בפיגוע ירי ביום כ"ג באלול תשס"א (11.09.2001) בן 19 היה בנופלו.
הוא הובא למנוחות בבית העלמין הצבאי קריית שאול.
צחי השאיר אחריו הורים, ושתי אחיות- הילה ונעמה.
אחותו של צחי מספרת על הסמבוסק חומוס:
צחי אהב מאוד לאכול סמבוסק חומוס, ויותר מזה, ממש אהב להצטרף לטיגון הסמבוסק יחד עם אמא או סבתא.
צחי דוד ז״ל
לקריאת הסיפור של
מצרכים
לבצק:
1 ק"ג קמח
1 אבקת אפייה
1/2 כוס שמן קנולה
מלח לפי הטעם
מים לפי הצורך (אפשר מהמים של בישול החומוס)
למילוי:
400 גרם גרגירי חומוס, להשרות במים לילה שלם.
לבשל את גרגירי החומוס, לקרר ולטחון בינוני.
1 וחצי קילו בצל קצוץ גס
כמון
בהרת
מרק עוף
אופן הכנה
לשים את הבצל בסיר עם מים עד שיספגו, להוסיף קצת שמן ולטגן עד שישחים ויספגו הנוזלים. מדי פעם להפוך את הבצל.
לערבב את הבצל עם החומוס הטחון.
להוסיף קצת פלפל שחור, כמון, בהרת, מרק עוף ולטעום את התערובת.
לרדד את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ, לקרוץ עיגולים בהיקף של כוס, לשים מילוי מהתערובת, לקפל לחצי עיגול ולטגן בשמן עמוק בשני הצדדים