סיר דגים חריפים לשבת

יעקב בן מויאל ז״ל
יעקב בן מויאל נפל ביום י"ב בתשרי תשל"ד (8.10.1973),
בקרב שריון ליד גשר פירדאן, הטנק שלו נפגע והוא נהרג.
הוא הובא למנוחת עולמים בבית העלמין במגדל העמק.
השאיר אחריו אישה, שני בנים והורים.
משפחתו מספרת על הבחירה במנה זו:
יעקב אהב ללכת לחוף הים ולדוג דגים, משפחתו בחרה את המנה הזו מאחר והוא אהב מאוד לאכול דגים, בסיר ועל המנגל.

יעקב בן מויאל ז״ל
לקריאת הסיפור של
מצרכים
דג לוקוס
גמבה
שום
גזר
חומוס
כוסברה
תבלינים:
פפריקה
כורכום
מלח
שמן
אופן הכנה
שוטפים את דג הלוקוס וממליחים. משאירים בקערה למשך רבע שעה ושוטפים.
חותכים את הגמבה לרצועות, ואת הגזר מקלפים וחותכים לפרוסות עגולות.
בסיר שטוח עם מעט שמן מטגנים גזר, גמבה, חומוס ושום.
בקערה נפרדת מכינים רוטב- חצי כף פפריקה, כפית כורכום, רבע כפית מלח, ו- 6 כפות שמן.
לערבב הכל יחד.
מכינים את המנה- מניחים את הדג בתוך הסיר ומעליו שופכים את הרוטב. מוסיפים כוס מים.
מבשלים על אש גבוהה עד שהתבשיל מגיע לרתיחה.
לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר באופן חלקי (משאירים חצי מכסה פתוח) למשך 30 עד 40 דקות.
כאשר המנה כמעט מוכנה, קוצצים כוסברה.
לאחר שהמנה מוכנה - מפזרים את הכוסברה מעל הדגים.