top of page

סיר דגים חריפים לשבת

יעקב בן מויאל ז״ל

בן חנינה ואברהם, נולד בחודש חשוון תש"ח (אוקטובר 1948), במוגדיר שבמרוקו ועלה ארצה עם משפחתו בשנת 1954. יעקב גויס לצה"ל במחצית נובמבר 1965 והוצב לחיל השריון. לאחר הטירונות השתלם בקורס תותחני טנקים ונשלח לאחת מיחידות השריון בדרום. הוא היה חייל אחראי ומסור לתפקידו, אהב את החיים בצבא וקנה לו חברים רבים בין חיילי יחידתו.

בסוף נובמבר 1968 סיים את שירות החובה והשתחרר מצה"ל. הוא חזר למגדל-העמק והחל לעבוד כנגר וכברזלן. אז נשא לאישה את חברתו איריס ונולדו להם שני בנים. כשפרצה מלחמת יום-הכיפורים נקרא יעקב להצטרף אל יחידת המילואים שלו. הוא לחם בקרבות הבלימה בסיני והגיע עד לאזור התעלה. ביום י"ב בתשרי תשל"ד (8.10.1973), בקרב שריון ליד גשר פירדאן, נפגע הטנק שלו והוא נהרג. הוא הובא למנוחת-עולמים בבית-העלמין במגדל העמק. השאיר אחריו אישה ושני בנים והורים.

משפחתו מספרת על הבחירה במנה זו:

יעקב אהב ללכת לחוף הים ולדוג דגים, משפחתו בחרה את המנה הזו מאחר והוא אהב לאכול דגים, בסיר ועל המנגל.

יעקב בן מויאל ז״ל
לקריאת הסיפור של

מצרכים

דג לוקוס

גמבה

שום

גזר

חומוס

כוסברה

תבלינים:

פפריקה

כורכום

מלח

שמן

אופן הכנה

שוטפים את דג הלוקוס וממליחים. משאירים בקערה למשך רבע שעה ושוטפים.

חותכים את הגמבה לרצועות, ואת הגזר מקלפים וחותכים לפרוסות עגולות.

בסיר שטוח עם מעט שמן מטגנים גזר, גמבה, חומוס ושום.

בקערה נפרדת מכינים רוטב- חצי כף פפריקה, כפית כורכום, רבע כפית מלח, ו- 6 כפות שמן.

לערבב הכל יחד.

מכינים את המנה- מניחים את הדג בתוך הסיר ומעליו שופכים את הרוטב. מוסיפים כוס מים.

מבשלים על אש גבוהה עד שהתבשיל מגיע לרתיחה.

לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר באופן חלקי (משאירים חצי מכסה פתוח) למשך 30 עד 40 דקות.

כאשר המנה כמעט מוכנה, קוצצים כוסברה.

לאחר שהמנה מוכנה - מפזרים את הכוסברה מעל הדגים.

bottom of page