מרק תירס
גיא קובה ז''ל
סגן אלוף גיא קובה נפל בעת מילוי תפקידו ביום ב' באייר תש"ס (7.5.2000). בן שלושים ושש בנפלו. הוא הובא למנוחות בבית העלמין הצבאי בחיפה. הותיר שני ילדים, הורים ואחים.
נוי, בתו של גיא קובה מספרת על מרק התירס:
מהזיכרונות הטובים עם אבא שלי אני יכולה להגיד שאבא אהב מאוד לבשל ולאכול. הכי הרבה הוא אהב אוכל סיני. אפילו נשארו לנו מתכונים בכתב ידו של מרק תירס, סלט סיני, סלט כרוב סיני.
אבא חסר לנו היום בארוחות חג, ארוחות שישי וסתם ארוחות ערב ביום יום, הוא חסר מאוד אבל תמיד עולה לנו החיוך והמחשבה איך אבא שמח לראות אותנו ממשיכים להנות לחייך לצחוק ולהתענג מאוכל בכלל בדיוק כמו שהוא אהב.
גיא קובה ז''ל
לקריאת הסיפור של
מצרכים
2 קופסאות שימורים של תירס
5 כוסות מים
2 כפות אבקת מרק בטעם עוף
4 כפיות סוכר
2 כפות קורנפלור
2-3 ביצים
2 כפות רוטב סויה אמיתי
מלח לפי הטעם
1 כף שמן שומשום (לא חובה , רק למי שאוהב את הטעם )
אופן הכנה
שופכים לסיר קופסאת שימורים אחת עם הנוזלים ובעזרת בלנדר ידני טוחנים למחית.
מוסיפים לסיר גם את קופסאת התירס השנייה יחד עם הנוזלים שלה, מוסיפים גם את המים ומתבלים במרק עוף,סויה,מלח וסוכר .
מביאים את המרק לרתיחה.
בקערה קטנה מערבבים את הקורנפלור יחד עם מעט מים לתערובת חלקה ושופכים לסיר.
ממשיכים לבשל את המרק עד שהוא מסמיך, בערך כ- 10 דקות.
טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
מוסיפים את שמן השומשום.
בקערה נפרדת טורפים את הביצים היטב ובעזרת מזלג מזלפים נטיפים של הביצה לתוך הסיר, ממשיכים לבשל עד שנטיפי הביצה מלבינים.
מעבירים את המרק לקערת הגשה ומפזרים מעל קצת עירית קצוצה או בצל ירוק קצוץ דק.