top of page

לצ'ו (תבשיל ירקות הונגרי)

אלכסנדר שמעון-צבי (שוניי) ויינגרטן ז״ל

אלכסנדר שמעון צבי (שוני) ויינגרטן נהרג בקרב על הגנת הקסטל ביום כ"ח באדר ב' תש"ח (8.4.1948) בן 23 בנופלו.

הוא נקבר במעלה החמישה.

ביום י"ב בכסלו תשי"ד (19.11.1953) הועבר למנוחת-עולמים בבית-הקברות הצבאי בהר- הרצל בירושלים.

המשפחה מספרת כי הסיפור של שוני היה נסתר לאורך שנות ילדותם ולפני מספר שנים התגלה שלא רק ששוני היה שורד שואה אלא גם נפל על הגנת המולדת. אחת מהמנות הידועות במטבח ההונגרי, שגם שוני אהב היא הלצ'ו: מנה חמה ומנחמת שתמיד נותנת טעם של בית וגעגוע לשוני.

אלכסנדר שמעון-צבי (שוניי) ויינגרטן ז״ל
לקריאת הסיפור של

מצרכים

4 פלפלים בצבעים שונים

5 עגבניות

3 קישואים

1בצל סגול גדול

3-4 ביצים

3-4 כפות שמן זית או שמן משובח אחר

אופן הכנה

חותכים את  הירקות לקוביות או לחתיכות קטנות ושמים בקערה בצד. חותכים את הבצל לחתיכות קטנות, מאדים אותו בשמן. מוסיפים את הירקות החתוכים, מחממים על אש גבוהה, מנמיכים את האש, מוסיפים מלח ותבלינים לפי הטעם. מבשלים על אש קטנה, בוחשים ומערבבים ובודקים מדי פעם שהירקות מגירים את מיציהם לתבשיל, כך שאין צורך להוסיף מים. כשהתבשיל מוכן, יוצקים מעליו 3-4 ביצים עד שהן נקרשות. טועמים, מתקנים תיבול ומורידים מן האש.

החוכמה בלצ'ו טוב היא הטעימה. לטעום עד שמגיעים ל"טעם של אמא"

bottom of page