top of page
מצרכים
1 קילו קמח
3 כפות סוכר
1 כף מלח דק
2 ביצים
1 אבקת אפיה
אופן הכנה
1. מערבבים את החומרים .
2. מוסיפים מים תוך כי לישה עד שהבצק מעט דליל
3. שים לב למרקם של הבצק בסרטון הווידיאו המצורף. ניתן להכין במיידי או להמתין מעט, עד שעה. {אין חשיבות לזמן טפיחה, כי אין שמרים}.
4. במחבת מחממים שמן שיהיה ממש חם.
5. בוזקים חתיכות קטנות ביד ניתן גם לקחת בצק בכף הגשה ובכף רגילה להוריד אותו לשמן הרותח ולמתוח בעזרת הכפות, שיצאו עיגולים בקוטר של כ 10 ס"מ.
6. כשהבצק מזהיב מלמטה הופכים צד. לאחר ששני הצדדים בצבע חום זהוב {לא לשרוף} מוציאים למגש שעליו יש נייר סופג.
אפשר לאכול עם עגבניות מרוסקות וחריף {כמו שהתימנים נוהגים}
או עם ממרחים מתוקים כמו סוכר, מייפל וכו'..
bottom of page