top of page

החריימה של אמא רותי

דרור אלטון ז"ל

דרור בן 29, גדל ביישוב צורית במשגב, היה חבלן ביחידה המיוחדת ללוחמה בטרור (ימ"מ).

דרור היה אדם אהוב, מוקף חברים וכישרון. חבר שתמיד נמצא ונותן כתף עוד לפני שביקשו. 

את כליל אהובתו הכיר מגיל צעיר וכבר בכיתה ח׳ הצהיר שתהיה אשתו. לאחר 14 שנים של אהבה גדולה הם התחתנו על חוף הים, יחד הביאו לעולם את ארז.

לאחר שחרורו מהצבא חיפש מקום עם עשייה ומשמעות, בו יוכל לתרום לבטחון המדינה. הוא בחר להתגייס לימ״מ. 

ב7 לאוקטובר, דרור לחם עם חבריו לצוות מול עשרות מחבלים. בידיים חשופות פירק מטען גדול והציל רבים.

נפל בקרב בצומת שער הנגב, תוך שפעל בעוז ובחירוף נפש בחזית הלחימה מול האויב.

דרור הותיר אחריו את אשתו כליל, תינוק מתוק ארז, הורים ושני אחים. בן 29 במותו.


דרור היה נראה אשכנזי לגמרי, או רוסי. אבל האמת היא שהוא היה חצי טריפוליטאי, עם חוש טעם של טריפוליטאי שלם. את החריימה של סבתא - הוא היה אוכל גם כשהיתה נשרפת אחר כך הבטן מרוב חריף. ואת של אמא רותי היה אוכל גם. כל מי שהיה מגיע לארוחת שישי אצל דרור וכליל ידע שדרור הוא השף, ושאוכל ואווירה של בית תמיד תהיה שם.


לחצו כאן
דרור אלטון ז"ל
לקריאת הסיפור של

מצרכים

מצרכים ל - 6 מנות

6 חתיכות דג סלמון

מעט שמן 

6-8 שיני שום כתושים

3 כפות רסק עגבניות

1 כף פפריקה חריפה

2 כפות פפריקה מתוקה

מלח

1 לימון

כף שטוחה כמון

כף שטוחה קימל טחון אם אין לא נורא

1 כוס חד פעמית עם מים

אופן הכנה

משרים את הדג בלימון ומלח.

בסיר, שמים מעט שמן, מטגנים את השום ומוסיפים תבלינים, רסק עגבניות ומים.

מערבבים הכל על אש נמוכה.

שוטפים את הדג ומוסיפים אותו לרוטב.

מבשלים על אש נמוכה, אם צריך אפשר להוסיף מעט מים

bottom of page