הדגים של אביעד

אביעד שר שלום ריבלין ז"ל
אביעד בנם של ענת חנה וירוחם יורם.
נולד ביום כ' בשבט תש"ס (27.1.2001) בתפרח.
אח ליוסף, יוחאי, נעמי, ינון, בנימין, גדעון, יעל, מלאכי, יסכה, עמוס ואשר.
אביעד היה אדם אהוב על כל סביבתו, אדם חכם עם סקרנות לגלות כל דבר שהיה חבוי ממנו.
היה אדם עם לב ענק ושמחת חיים, אהב, העריך, ותמך במשפחתו ובסביבתו.
אביעד עבד במסיבת הנובה יחד עם 3 מאחיו וחברו הטוב, שניהם נרצחו בשבת השחורה, 7.10.23.
בסיום הכנת הדגים נהוג לומר "לכבוד שבת קודש".
אביעד היה מגיע ממרחקים כל יום שישי לא משנה כמה זה היה רחוק או קשה.
הוא היה מוכן ללכת ״עד סוף העולם" בשביל הדגים של אמא, בתוספת החלה של שבת, אלו היו בשבילו תענוג עילאי.

אביעד שר שלום ריבלין ז"ל
לקריאת הסיפור של
מצרכים
7 פילה טונה
מיץ לימון מ 3-4 לימונים
2 צרורות של עלי כוסברה
7 שיניים של שום
כוס וחצי שמן (חד פעמית)
4 תפוחי אדמה בינוניים
2 גזרים
1 פלפל חריף ירוק
2 שושקה
תבלין קימל טחון
מלח
כורכום
פפריקה
1 קופסא בינונית של רסק עגבניות
אופן הכנה
להשרות את הטונה במיץ מ- 2-3 לימונים גדולים סחוטים כשעתיים .
לשטוף אותם היטב אחד אחד.
להשרות את הכוסברה במי סבון כשלוש דקות ולשטוף היטב.
לפרוס פרוסות עגולות גדולות דקות מתפוחי האדמה, ולפרוס פרוסות דקות עגולות קטנות מהגזרים, הפלפל החריף והשושקה .
לסדר על הסיר שכבה של פרוסות תפוח אדמה, שכבה של פרוסות גזר, חצי צרור כוסברה חתוך דק דק.
להניח עליהם כארבע פרוסות של טונה ושוב לחזור על אותו תהליך.
לשים בקערה 1 כוס שמן וארבע כוסות מים, כפית קימל טחון, שתי כפיות מלח, כפית פפריקה, חצי כפית של כורכום ,אחד קופסה בינונית של רסק עגבניות .
לערבב היטב את כל התבלינים ביחד עם רסק עגבניות, המים, והשמן- ולשפוך על הדגים.
ניתן להוסיף פרוסות דקות של לימון מעל הדג, כמו שאביעד אהב.
לבשל על אש בינונית -קטנה כשעה וחצי.