top of page

דג מרוקאי חריף

יוסף פרץ ז"ל

יוסף פרץ, נפל בתאריך 06.07.1996

הוא הובא למנוחות בבית העלמין הצבאי באופקים

היה בן 18 בנופלו.
הותיר אחריו הורים, חמש אחיות ושלושה אחים.


אמו של יוסף מספרת על המנה שאהב: יוסף היה מחכה כל שישי לאכול מהמנה האהובה עליו, דג מרוקאי חריף.

דג מרוקאי זהו מתכון שנהוג לבשל לארוחה של שישי בערב ולכל משפחה/עדה יש את הסגנון והגרסה שלה.

יוסף פרץ ז"ל
לקריאת הסיפור של

מצרכים

כל דג (נהוג טונה ומושט)

ראש שום

1 פלפל מתוק גמבה

3 פלפל חריף אדום

כוסברה

כוס שמן

2 כוסות מים

2 כפות פפריקה

2 כפות כורכום

2 כפות מרק עוף

אופן הכנה

שמים סיר דגים על אש בינונית לתוכו שופכים את השמן,

לתוך השמן שופכים את כל התבלינים ומערבבים.

עם התחממות השמן קוצצים ראש של שום ומטגנים (בתמונות מטגנים בצל במקום שום בגלל שכך נהוג אצל משפחתו של יוסף בפסח),

חותכים את הגמבה והפלפל ולרצועות ומוסיפים לסיר לטיגון.

לאחר טיגון קל מוסיפים את הדגים ומוסיפים ישר מים.

נותנים להתבשל עד כדי בעבוע, ואז מוסיפים כוסברה קצוצה.

סוגרים את הסיר לצורך בישול של חצי שעה על אש גבוהה.

bottom of page