top of page

KFC עוף בסגנון

מיכל סמרט פוזיילוב ז"ל

Empower
Growth

רב-סרן מיכל סמרט פוזיילוב נפלה ביום ב' בטבת תשס"א (27.12.2000) באופן פתאומי.

בת 32 במותה.

היא נטמנה בבית-העלמין הצבאי בהר הרצל בירושלים.

הותירה אחריה בעל, הורים, אח ואחות.


משפחתה מספרת על המתכון:

מיכל אהבה לבשל, לאפות, לארח ולפנק את כולם עם המטעמים שהיתה מכינה.

בעלה של מיכל, דניאל, מצא לאחר מותה ספר מתכונים שכתבה בכתב ידה. הרצון לשחזר את דמותה של מיכל ולהיזכר בניחוחות ובטעמים שאפיינו את הביקורים בביתה, נתנו לאחותה שלומית מוטיבציה להיכנס למטבח ולהתנסות. זה היה אחד מהמתכונים שהרבתה להכין.

מיכל סמרט פוזיילוב ז"ל
לקריאת הסיפור של 

מצרכים

8 שוקיים עוף ללא עור

10-12 כפות פירורי זהב (פירורי לחם)

2 כפיות גריל עוף

2 כפיות פפריקה מתוקה

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

חצי כפית כמון

ביצה

2 כפות מים

אופן הכנה

בקערה מערבבים 12 -10 כפות פירורי לחם עם התבלינים (פפריקה מתוקה, גריל עוף, מלח, כמון, פלפל שחור) ומעבירים לשקית ניילון. בקערה נפרדת מערבבים ביצה עם 2 כפות מים פושרים. טובלים את השוקיים בתערובת הביצה ומעבירים לשקית לשקשוק. מוציאים את השוק כשכולו עטוף בתערובת פירורי הלחם והתבלינים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. באותו אופן ממשיכים עם כל השוקיים. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 40-60 דקות לפי מידת החום של התנור עד שהעופות ניצלים ומשחימים. ניתן להגיש עם רטבים בצד (קטשופ, מיונז). 

bottom of page