שניצל בתוך חלה

לקריאת הסיפור של 
גלעד פישר ז''ל

גלעד נפל בקרב בצפון רצועת עזה בחג הסוכות, ביום ט"ו בתשרי תשס"ה (30.9.2004), והוא בן 22.

גלעד הובא למנוחת עולמים בבית-העלמין בהושעיה והיה לחלל צה"ל הראשון של היישוב. הותיר הורים, שתי אחיות - ענבל ורעות ואח - חגי.


הוריו מספרים על השניצל שאהב:

גלעד , בננו האהוב אהב מאד שניצלים. בימי שישי בצהריים שהיה חוזר מהצבא לחופשה ישב במטבח במקום קבוע והתענג על אכילתם. מהרגע שקיבל אישור יציאה לשבת "דאג" לא לאכול במשך היום כדי להיות מספיק רעב לשניצלים.

לאחר נפילתו בקרב הנהגנו מסורת שבה החברים הטובים של גלעד באו אלינו כמעט כל יום שישי בצהריים לאכול את השניצלים בשבילו ולכבודו

אני כמובן הכנתי את השניצלים באהבה גדולה.

מסורת זו נמשכה כמה שנים עד שכל אחד פנה לדרכו.  "הנר של גלעד מאיר עדיין בוער"

גלעד פישר ז''ל

מצרכים

ק"ג חזה עוף פרוס לפילטים

פירורי לחם לפי הצורך

תבלינים: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, אבקת שום

שמן לטיגון.

2 ביצים.

אופן הכנה

1. מערבבים את הביצים לבלילה

2. . מוסיפים את התבלינים לפרורי הלחם.

3. מחממים שמן במחבת.

4. טובלים כל פילט בביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם.

5. מטגנים משני הצדדים עד לקבלת גוון זהוב.

6. אוכלים חם וטרי

גלעד אהב את השניצלים בלחמניית חלה טרייה בליווי קטשופ.

  • Facebook
  • Instagram

© 2015 כל הזכויות שמורות למתכון עם זיכרון.