top of page

קובה סלק של יוסי

יוסי לוי ז"ל

Empower
Growth

סרן יוסי (יוסף) לוי, נפל בעת פעילות בלבנון, ביום י"ד בטבת תשנ"ז, 24.12.1996. בן 21 היה בנופלו. מקום מנוחתו בבית העלמין האזרחי בבני יהודה. יוסי הותיר אחריו את הוריו ענת ודוד לוי, ואת אחיותיו שלומית ורוני.


ענת אימו של יוסי מספרת: מרק הסלק והקובה הוא מרק עיראקי שלמדתי להכין מחמותי, סבתא של יוסי. כשיוסי היה חוזר הביתה מהצבא זה מה שהייתי מכינה לו, וכמו אבא שלו, אהב מאד את המאכל. בפעם האחרונה בה חזר יוסי הביתה הוא הגיע כשהקובה עוד לא היתה מבושלת דיה. יוסי לקח קערה ואכל וכשאמרתי לו בצחוק שזה עדיין לא מוכן, הוא ענה שהקובה טעימה לו גם ככה. הוא לא יכול היה להתאפק ולחכות לארוחת ערב.

יוסי לוי ז"ל
לקריאת הסיפור של 

מצרכים

למרק:

4  או 3 סלק (תלוי בגודל)

2 כפות שמן זית

בצל גדול

3 כפיות מלח

¼ כפית כורכום

2 כפיות פפריקה מתוקה

3 או 4 כוסות מים (תלוי בגודל הסיר)

3 או 4 לימונים (תלוי בגודל)- שיוציאו בין 3/4 לכוס מיץ לימון סחוט


למלית:

חצי קילו בשר טחון

חופן פטרוזיליה קצוצה

בצל 1

מלח

פלפל

כורכום

פפריקה מתוקה

תבלין לעוף

כף שמן זית

אופן הכנה

במעטפת האורז:

  • משרים למשך לילה את האורז במים

  • מסננים את האורז מהמים

  • טוחנים את האורז עם העוף עד ליצירת בלילה אחידה, יציבה ונוחה לעבודה

במעטפת הסולת:

  • מוסיפים את המים בפעימות לסולת ולשים. יש לשים לב אם הסולת נוחה לעבודה. במידה והיא יבשה אפשר להוסיף עוד מהמים, אך יש להיזהר ולעצור כשהסולת מגיעה לגמישות אך לא גמישות יתר שכן היא עלולה להתפרק במרק.


מלית הבשר:

  • קוצצים את הפטרוזיליה והבצל

  • מוסיפים לבשר הטחון

  • מוסיפים את התבלינים והשמן

  • מומלץ לטחון ביחד בפוד-פרוססור לקבלת מרקם אחיד, אך אין חובה, אפשר להסתפק בקיצוץ דק של הבצל והפטרוזיליה ביד.


מרק:

  •  מקלפים את הסלק ופורסים אותו לקוביות בינוניות, שיתאימו למרק.

  • מחממים סיר עם שמן זית.

  • מכניסים אל השמן חצי מכמות הסלק החתוך.

  • קוצצים את הבצל ומוסיפים אל הסלק לטיגון קל ולא שלם

  • לאחר שהבצל מטוגן חלקית מוסיפים את שאר הסלק

  • מוסיפים מים עד ¾ גובה הסיר

  • מוסיפים את הטיבול

  • נותנים למרק לרתוח.

  • רק לאחר שהגיע לרתיחה מלאה, מוסיפים אליו את המיץ שסחטנו מהלימונים, בהדרגה, טועמים ומתקנים לפי טעם.

  • המרק מתבשל בערך כשעה סך הכל לפני הכנסת הקובה.


סדר הפעולות:

  • מכינים את בלילת המעטפת.

  • מכינים את מלית הבשר, ומניחים את שניהם בצד.

  • מכינים את המרק עד לשלב הרתיחה.

  • סוחטים את הלימונים למיץ, ומניחים בצד.

  • מכינים את הקובה: - מסדרים קערה עם מים להרטבת הידיים

  • מרטיבים את הידיים

  • מוציאים מהעיסת של המעטפת כדור בערך בגודל כדור פינג פונג, ומשטחים אותו על כף היד לעיגול דק.

  • מניחים במרכזו כדור מלית בשר, בגודל כחצי מכדור העיסה.

  • סוגרים את המעטפת סביב הבשר במעין פרח, ולהידוק מגלגלים אותו מעט בין הידיים.

  • שומרים על הידיים רטובות, וחוזרים על התהליך.

  • כשהמרק רותח מוסיפים אליו את מיץ הלימון, בהדרגה, תוך כדי טעימה ותיקון לפי הטעם האישי.

  • מכניסים אל המרק את הקובה בעדינות.

  • לפני הכנסת הקובה המרק מתבשל בערך כשעה, ולאחר הכנסתן עוד כחצי שעה.


טיפים:

  • אפשר להכין מראש את הקובה ולהקפיא אותו עד להכנת מועד המרק

  • אחרי הבישול, במידה ולא אוכלים ישר את המרק, מומלץ להוציא את הקובות מהמרק לכלי נפרד, ולהוסיפן חזרה בחימום המרק לאכילה.

bottom of page