קובה סלק
רונן חיון ז''ל
Empower
Growth
רונן נפל בקרב בלבנון ביום י"ז בתשרי תשנ"ח (18.10.1997).
בן 19 היה בנופלו.
הוא הובא למנוחות בחלקה הצבאית בבית-העלמין בנוה הדר, הוד השרון.
רונן הותיר אחריו הורים ושלושה אחים : אייל, אופיר ועוז, אותו לא זכה להכיר, שכן נולד כארבעה חודשים לאחר נפילתו.
רונן חיון ז''ל
לקריאת הסיפור של
מצרכים
לקובות (הבצק,מעטפת):
1.5 כוסות סולת
0.5-0.75 כוסות מים להרגיש לפי הצורך לפעמים ,יש להוסיף עוד מים לאחר שהסולת ספג צריך להיות כמו בצק רך)
2 כפות שמן
חצי כפיות מלח.
כפית אב׳ אפיה
מלוי בשרי-
0.5 ק״ג בשר טחון
1 בצל גדול
חופן פטרוזיליה קצוצה
מלח /פלפל
אופן ההכנה: לטגן הבצל להוסיף את הבשר והתבלינים לבשל תוך כדי הפרדת הבשר שלא יהפך לגוש. לקרר.
מילוי טבעוני-
1 בצל חתוך לקוביות
1 גזר בינוני מגורד
רבע כוס אגוזי מלך קצוצים
2 כפות גרעיני חמניה
1 כף רוטב סויה
1 כפית כורכום
4-5 שיני שום
רוטב-
1 בצל קצוץ
2-3 כפות שמן זית
2-3 סלק מגורד
מים רותחים מלח ,פלפל, מעט לימון וסוכר לקבלת טעם חמוץ מתוק, להוסיף ולטעום עד לקבלת הטעם הרצוי משתנה מאדם לאדם
אופן הכנה
אופן הכנת בצק הקובה:
ללוש הכל יחד עד לקבלת בצק רך.
להמתין קצת ושוב לבדוק אם הבצק רך. (אם הבצק קשה להוסיף עוד מים וללוש היטב).
אופן הכנת המילוי: אפשר מילוי בשרי ואפשר צמחוני
אופן ההכנה מילוי בשרי: לטגן הבצל להוסיף את הבשר והתבלינים לבשל תוך כדי הפרדת הבשר שלא יהפך לגוש. לקרר.
אופן ההכנה מילוי טבעוני: לטגן את הבצל עד להזהבה להוסיף את יתר המרכיבים תוך כדי עירבוב ולקרר מעט.
אופן הכנת הרוטב-
1. לטגן את הבצל עד להזהבה.
2. להוסיף את הסלק המגורד ומים רותחים לתבל במלח ופלפל.
אופן הכנת הקובות-
- לוקחים מתערובת הסולת כמות בגודל של כדור פאלפל ליצור גומה מעין קערית ביד. חשוב להרטיב את הידיים יותר קל לעבודה.
- למלא בכפית מהמילוי הבשרי או הטבעוני לסגור ולגלגל לכדור.
- להניח על צלחת שטוחה עד להכנת כל הקובות.
- להוסיף אותן בזהירות לסיר עם הרוטב להנמיך להבה, לנענע בעדינות את הסיר שכל הקובות יכוסו ברוטב.
- להיזהר משימוש בכף כדי לא לפרק את הקובות .