top of page

עוף שלם בתנור

דני חייט ז''ל

Empower
Growth

דני חייט היה כבאי.


נהרג בחנוכה 2010, באסון הכרמל. על תיפקודו באירוע קיבל את עיטור הגבורה.

תפקידו האחרון במערך הכבאות היה מפקד יחידת החילוץ בעמק יזרעאל.

דני הותיר אחריו אישה ו- 3 ילדים, 2 בנים ובת (שנולדה שבוע אחר מותו).


אחותו טלי כותבת על העוף:

המתכון המצורף הינו מתכון שדני המציא.. עירבב מס' מרכיבים ויוצא עוף קריספי בטעם חלומי.

עד היום כשאני מבשלת את המנה הזו למשפחה- קוראים לה "העוף של דני"

תנסו ותתענגו.

דני חייט ז''ל
לקריאת הסיפור של 

מצרכים

עוף שלם ונקי

לערבב בצד בקערה :

3 שיני שום כתושות

3/4 כוס שמן זית

חופן בזיליקום קצוץ

חופן פטרוזיליה קצוצה

3 כפות דבש

2 כפות חרדל גרגירים

גרידת לימון

כפית מלח 

כוס פירורי לחם

כפית אבקת מרק עוף

אופן הכנה

  1. למרוח ולעסות את העוף היטב, מבחוץ גם בין העור לבשר ומבפנים.

  2. לחמם תנור ל 170 מעלות

  3. להניח את העוף בתבנית על נייר אפייה

  4. להכניס לתוך העוף תפוז אחד שלם (אפשר גם לימון) - לעשות בו קצת חריצים לריח ולטעם..   

  5. מחצית מפירורי הלחם מערבבים עם התערובת שהכנתם ואז מעסים את העוף

  6. את המחצית שנותרה מפזרים מעל לפני הכניסה לתנור

  7. לכסות בנייר אלומיניום ולהכניס לתנור לשעה

  8. להוריד את הכיסוי ולתת מכת חום נוספת של 10 דק' בתנור

להגיש וללקק את האצבעות !!

bottom of page