סגה וואט (תבשיל כבש אתיופי)

אסייה ציון סנדקה ז"ל
לקריאת הסיפור של 
אסייה ציון סנדקה ז"ל

רב-סמל ראשון אסייה ציון סנדקה נפל ביום ב' בתשרי תשס"ב (19.9.2001). 

בן ארבעים ושתיים בנפלו. הובא למנוחות בבית העלמין בנצרת עילית. 

הותיר אחריו אישה וארבעה ילדים, אם ושמונה אחים ואחיות.

מצרכים

חצי כוס מים

2 כפות גדושות של צ'ואו (עיסת תבלינים חריפה - אתיופית)

2 קילו כבש חתוך לקוביות של 2 ס"מ - מומלץ להוסיף צלעות

¼ כפית מלח

½ כפית קמם (תערובת תבלינים אתיופית)

אופן הכנה

לוקחים סיר רחב ועמוק ומרתיחים בתוכו חצי כוס מים. מוסיפים 2 כפות גדושות של צ'או מערבבים ומביאים לרתיחה (פותחים את הצ'או). מוסיפים את הבשר מערבבים ומבשלים כשעה (מוסיפים מיד במידת הצורך). בסיום ההכנה מוסיפים ¼ כפית מלח ו- ½ כפית קמם.

מומלץ להגיש את המנה בתוספת אינג'רה, עשויה מטף.