מרק של שבת

אילון יעקב הורוביץ ז"ל
לקריאת הסיפור של 
אילון יעקב הורוביץ ז"ל

אילון יעקב הורביץ נפל בתאריך 2.2.2004,  י' שבט תשס"ד

בתאונת אימונים בפעילות מבצעית, בן 22 בנופלו.

הובא למנוחות בבית העלמין בחספין.
השאיר אחריו הורים, סבים וסבתות, חמש אחיות ושני אחים.


אימו מספרת על המנה שאהב:
"המרק אצלנו הוא חובה בכל ערב שבת וחג. לא משנה מה מזג האוויר וכמה סועדים. בדר"כ זה אותו סיר גדול ואם נשאר אחרי שבת מתענגים על זה גם במשך השבוע. בכיף הוא משתלב עם קניידלך, אטריות דקות וקוסקוס. גם שקדי מרק וקרוטונים, אפשרי.
יש להיזהר, כי זה ממכר!"

מצרכים

חלקי עוף\ גרונות הודו
5-6 חתיכות גולש חתוך לקוביות בינוניות (עדיף לסגור מעט בסיר המרק לפני הכנתו-לא חובה)
1 בצל קטן-בינוני שלם מקולף
4 תפו"א חתוכים לקוביות
2 גזרים פרוסים גדול

2 קישואים פרוסים גדול

1 בטטה פרוסה

חתיכת כרוב שמחוברת ללב (שלא תתפרק במרק)

2\1 ק"ג דלעת לקוביות בינויות
4 גבעולי סלרי חתוכים (אפשר גם את העלים)
חתיכת דלורית
כרובית נקייה חתוכה לפרחים בינונים (כדי שלא מוסיפים אותה בחצי השעה האחרונה של הבישול הסופי)

עלי פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
כף וחצי מלח וכף חוויג'

אופן הכנה

ממלאים מים בסיר עד שהכל מכוסה.

אחר הרתחה ותיבול, להנמיך האש ולבשל במשך שעתיים לפחות.

לא לשכוח להוסיף כרובית.

אם מפלס המים ירד, אפשר להוסיף מים ולתקן תיבול