top of page

מרק קובה אדום

בר רהב ז''ל

Empower
Growth

בר נפל בקרב במבצע "צוק איתן" ביום שבת כ"א בתמוז תשע"ד (19.7.2014).

בר היה בן 21 בנפלו.

בר הובא למנוחות בחלקה הצבאית בבית העלמין בקריית טבעון, סמוך ליישוב מגוריו.

הותיר אחריו הורים, שני אחים ואחות.


נעמה אמו של בר מספרת על המאכלים שאהב:

כשעדן כתבה וביקשה מתכון של מאכל אהוב , זה נשמע לי ברגע הראשון כל כך קל.... מה בר אוהב לאכול? – בשר.... ועוד בשר.... ועוד קצת....

אבל להגיד שזה מה שבר אהב לאכול זה כל כך לא מדוייק , כי בר אהב לאכול וזהו זה.... המון והכל....

כשבר התגייס נהגתי להתבדח ולומר שהוצאות המשפחה על אוכל קטנו משמעותית , כשבר נהרג הרגשנו ירידה נוספת בקניות....

בר אהב מאכלים של בית.

בר רהב ז''ל
לקריאת הסיפור של 

מצרכים

מרק-

בצל קצוץ דק

שמן לטיגון

2 שיני שום קצוצות

5-6 סלקים בינוניים

2-3 גזרים

מלח 

פלפל שחור

פפריקה

 כורכום

חומץ 

סוכר 

חוויאג' למרק

עלי סלרי


קובה-

חצי קילו בשר בקר טחון

1 בצל בינוני מגורד וסחוט

רבע חבילה פטרוזיליה קצוצה דק

 עלי נענע קצוצים דק

שן שום קצוצה

מלח  

בהרט 

מעט סוכר

מעט שמן זית



אופן הכנה

הכנת המרק-

  1.  יש להשחים בצל קצוץ דק בשמן 
  2. להוסיף כשתי שיני שום קצוצות ולהשחים גם אותן
  3. להוסיף פרוסות דקות של סלק ופרוסות של גזר 
  4. להוסיף תבלינים- מלח , פלפל שחור, פפריקה, מעט כורכום , חומץ , סוכר וחוויאג' למרק
  5. להוסיף מים ולבשל עד שרך, לתקן תבלון לפי הטעם, צריך לצאת טעם חמוץ מתוק.


הכנת הקובה- 

  1. המילוי:
    שמים בקערה את הבשר, הבצל הסחוט, עלי הפטרוזיליה, עלי הסלרי, עלי הנענע, שן השום, מלח, בהרט, קמצוץ סוכר ומעט שמן זית.
  2. מערבבים לעיסה אחידה. 
  3. יוצרים מהעיסה כ-25 כדורים קצת יותר קטנים מכדור פינג-פונג. 
  4. מניחים את הכדורים בתבנית ומאחסנים במקפיא עד שהם קפואים לגמרי, לפחות שעתיים.
  5. הבצק:
    שמים בקערה סולת, בהרת וכפית מלח ומערבבים. 
  6. מוסיפים מים ולשים את מרכיבי הבצק כך שתיווצר עיסה במרקם של פלסטלינה רכה. מניחים בצד למשך 20 דקות.
  7. הקובה:
    לוקחים חתיכה מהבצק ומשטחים אותה. 
  8. שמים במרכז הבצק כדור בשר קפוא וסוגרים סביבו את הבצק. 
  9. מסירים עודפי בצק ומחליקים את הקובה עם מעט מים (אם בזמן המילוי הבצק מתייבש, אפשר להוסיף לו מעט מים וללוש שוב).


מבשלים את הקובה בתוך המרק כעשרים דקות

מגישים חם עם פטרוזיליה קצוצה.

bottom of page