top of page

מלוחיה

דביר אנטר ז״ל

Empower
Growth

דביר, בן רחמים ואורה, נולד באריאל בי' באדר תשמ"ח (28.02.1988). בן בכור להוריו, אח לנוי ואדוה.

ביום חמישי כ"ג בכסלו, ערב חג החנוכה תשס"ג (28.11.2002), הגיעה משפחת אנטר בהרכב מלא למלון "פרדייז", השוכן בחוף הים שליד העיר מומבסה בקניה. מיד לאחר הגיעם ללובי התפוצצה מכונית תופת שמחבלים הסיעו לכניסה למלון.
דביר היה בן 14 במותו. הותיר הורים ואחות. הובא למנוחות, לצד אחיו, בבית העלמין ירקון בתל אביב.

דביר אנטר ז״ל
לקריאת הסיפור של 

מצרכים

1 קילו עלי מולוחיה טריים

5 כנפיים או שוקיים של עוף

3 שיני שום

2 כפות שמן

1 בצל קטן

1 כף כוסברה טחונה

חצי כפית מלח

1 כף רסק עגבניות

2 כפות אבקת מרק עוף

2 וחצי ליטר מים

אופן הכנה

  • שוטפים היטב את עלי ה"מלוחייה" הטריים, חותכים ומרחיקים את הגבעולים

  • מעבירים את העלים למעבד מזון או חותכים בסכין מיוחדת עגולה למלוחייה

  • בסיר גדול מכינים את מרק עם עוף והבצל הקטן לרתיחה. (לאחר הרתיחה מוציאים את הבצל הקטן מהסיר) ומוסיפים את עלי המלוחייה (הטריים) ובוחשים היטב. מבשלים בערך 10 דקות.

  • מכינים בקלייה - רוטב שום

  • מועכים את השום והבצל הקטן עם מעט מלח, מזהיבים בשמן. מוסיפים את הכוסברה ובוחשים היטב.

  • מוסיפים את תערובת השום למרק, מכסים ומבשלים עוד 2 דקות. בוחשים מדי פעם. לקראת סוף הבישול מוסיפים את הרסק עגבניות, לאחר שעלי המלוחייה צפים בתוך המרק

bottom of page