מוקפץ עוף עם ירקות

לקריאת הסיפור של 
חנן ברק ז''ל

חנן נפל ביום כ"ט בסיוון תשס"ו (25.6.2006) בקרב בכרם שלום.

בן 21 בנופלו.

חנן הובא למנוחת עולמים בחלקה הצבאית בבית-העלמין בערד. הותיר הורים, אח ואחות.


אחותו עטרה מספרת שחנן אהב במיוחד את המוקפץ שהיא הייתה מכינה לו.

הוא היה מגיע מאוד רעב מהצבא, ותמיד הוא ביקש שעטרה תכין לו מוקפץ. 

חנן ברק ז''ל

מצרכים

1 בצל בינוני

1 שן שום

2 גזרים

1/4 כרוב לבן

1 גמבה

1 ק"ג חזה עוף חתוך לרצועות

4 כפות רוטב סויה

4 כפות רוטב צ'ילי מתוק

1/2 כוס יין לבן

2 - 3 כפות שמן זית

אופן הכנה

  1. חותכים את כל הירקות לרצועות דקות דקות.
  2. במחבת גדול מאוד מחממים את השמן זית ומוסיפים את הבצל ומטגנים מעט. מוסיפים את השן שום ומטגנים מעט מאוד עד שעולה ריח נעים מהמחבת. מוסיפים את הגזר ומטגנים עוד קצת.
  3. מוסיפים את רצועות החזה עוף ומטגנים גם אותו מעט מכל הכיוונים, מוסיפים את יתר הירקות ואת הסויה, הצ'ילי מתוק והיין הלבן, מערבבים את הכל יחד ומשאירים על הגז ללא מכסה עד לאידוי של הנוזלים. טועמים ומתקנים את התיבול.

מגישים עם תוספת של אורז / פסטה / איטריות ביצים / איטריות אורז

  • Facebook
  • Instagram

© 2015 כל הזכויות שמורות למתכון עם זיכרון.