top of page

מוסקה

אילן גבאי ז״ל

Empower
Growth

אילן גבאי נולד ביום י"ח בטבת תשל"ב (5.1.1972) במושב אביבים שבגליל העליון.

אילן שירת בחטיבת גולני. לאחר שחרורו, אילן התגייס לשירות קבע במשמר הגבול של משטרת ישראל. רב-סמל אילן גבאי נפל בעת מילוי תפקידו ביום כ"ד בסיוון תשס"ד (13.6.2004), בן שלושים ושתיים היה בנופלו.

על מצבתו של אילן כתבו אוהביו: "ואילן כעץ שתול על פלגי מים אשר פריו יתן בעתו".

אילן גבאי ז״ל
לקריאת הסיפור של 

מצרכים

לרוטב ולבסיס:

2 חצילים

4  עגבניות

3 בצלים

כוס קמח

4 ביצים

רסק עגבניות 250 מ"ל


למלית:

500 גרם בשר טחון

בצל

תפוח אדמה

פטרוזיליה

כוסברה

אופן הכנה

לילה לפני חותכים את החצילים לפרוסות בנוניות שכל פרוסה פותחים עד כמעט הסוף ומשארים בחוף כדי שיצאו המים.

לוקחים את הבשר בקערה וקוצצים ל בפנים את הכוסברה והפיטרוזיליה , מגרדים ל בפנים את התפוח אדמה , בצל ומוסיפים מלח ,פלפל שחור ,כרכום מערבבים את העיסה עד לקבלת עיסה אחידה ושמים לנוח בצד

מתחילים טיגון בסיר של הבצל לרוטב עם קצת שמן זית ומעט סוכר , מטגנים עד לקבלת בצל מקורמל  לאחר מכן מוסיפים כ 6 כוסות מים ולמים מוסיפים את הרסק עגבניות , פפריקה , מלח, פלפל שחור , כרכום ומרק עוף , נותנים לזה להתבשל במשך 10 דקות

בזמן הבישול ממלאים את החצילים בבשר . לוקחים שני קערות  באחת שמים קמח ובשני טורפים את הביצים עם מרק עוף , פלפל שחור, כרכום לאחר מכן טובלים את החציל בביצה ואז בקמח ושמים בתבנית

מחממים שמן לטיגון החצילים , מטגנים את החצילים עד להשחמה

לוקחים תבנית ובה שמים  פרוסות עגבניות דקות  וחצי מהרוטב שהכנו לאחר מכן שמים מסודר את החצילים ומעליהם שופכים את הרוטב שנשאר ומכניסים לאפייה של 20 דקות .

bottom of page