כדורי בשר עם חומוס

מתן בידרמן ז"ל
לקריאת הסיפור של 
מתן בידרמן ז"ל

מתן שמעון נולד ביום חמישי כ"ג באדר א' תשמ"א (27.2.1981) ונפל בפעילות מבצעית בציר קרני נצרים ביום חמישי א' בניסן תשס"ב (14.3.2002) בהיותו בן 21.

מתן חזר לפלוגה לאחר שחזר מחופשה בחיק משפחתו וחגיגות יום הולדתו ה-21.

מתן שמעון  הובא למנוחות בבית העלמין הצבאי בכרמיאל.
הוא הותיר אחריו הורים ושני אחים. 


אמו של מתן שמעון מספרת כי מתן מאוד אהב את מנת קציצות הבשר, מגיל ילדות זו המנה שאהב יותר מכל מנה אחרת.

מצרכים

½ ק"ג בשר טחון.

1,ביצה. ½,

כוס פירורי לחם.

1,בצל קצוץ דק מאוד.

2, שיני שום קצוצות דק.

מלח. ½,

כפית פלפל שחור.

¼,כפית פלפלת חריפה.

½,כפית כמון.

2,כפות פטרוזיליה קצוץ דק.

⅓,כוס שמן. 1,בצל פרוס לפרוסות.

1,כוס חומוס מבושל. ½, כוס מים(או מי בישול החומוס.) 

כף פטרוזיליה קצוצה.

אופן הכנה

שמים בקערה בשר טחון ומוסיפים את הביצה, הבצל, השום, התבלינים והפטרוזיליה, לשים הכל בידיים, בוחשים היטב עד שנוצרת איפה אחידה(אפשר גם לטחון הכל במטחנת בשר או במעבד מזון חשמלי)

מוסיפים פירורי לחם עד שנוצרת עיסה שאפשר ליצור ממנה כדורים או קציצות מאורכות.

מטגנים את הכדורים או את הקציצות במחצית השמן, עד שישחימו מכל הצדדים.

פורסים את הבצל השני לרוסות דקות ומטגנים אותן בשארית השמן עד שהן מזהיבות.

עורכים את פרוסות הבצל המטוגן בתבנית ומעליהן מניחים הקציצות. מוסיפים את החומוס והנוזלים.

זורים על הכל עוד מלח, פלפל, כמון ופטרוזיליה. מכסים הכלי בנייר אלומיניום ואופים בתנור בחום בינוני (180) כשעה.