גולש עם בצקניות

לקריאת הסיפור של 
בר רהב ז''ל

בר נפל בקרב במבצע "צוק איתן" ביום שבת כ"א בתמוז תשע"ד (19.7.2014).

בר היה בן 21 בנפלו.

בר הובא למנוחות בחלקה הצבאית בבית העלמין בקריית טבעון, סמוך ליישוב מגוריו.

הותיר אחריו הורים, שני אחים ואחות.


נעמה אמו של בר מספרת על המאכלים שאהב:

כשעדן כתבה וביקשה מתכון של מאכל אהוב , זה נשמע לי ברגע הראשון כל כך קל.... מה בר אוהב לאכול? – בשר.... ועוד בשר.... ועוד קצת....

אבל להגיד שזה מה שבר אהב לאכול זה כל כך לא מדוייק , כי בר אהב לאכול וזהו זה.... המון והכל....

כשבר התגייס נהגתי להתבדח ולומר שהוצאות המשפחה על אוכל קטנו משמעותית , כשבר נהרג הרגשנו ירידה נוספת בקניות....

בר אהב מאכלים של בית.

בר רהב ז''ל

מצרכים


1 ק"ג בשר בקר מתאים לגולש

שני בצלים פרוסים לרצועות

1 גמבה גדולה פרוסה לרצועות

2 שיני שום קצוצות

1 עגבניה

מלח

פלפל שחור / לבן

פפריקה אדומה


אופן הכנה


  1. לטגן את הבצל עד שנעשה שקוף, 
  2. להוסיף את הגמבה והשום ולטגן כמה דקות, להשחים את הבשר.
  3. להוסיף עגבניה חתוכה לקוביות ותבלינים, לטגן עוד כמה דקות
  4. להוסיף מים עד לכיסוי ולבשל בישול איטי (שעתיים- שלוש) או בסיר לחץ כשעה-שעה וחצי עד שמתרכך.
  5. לבדוק טעמים.
  6. לתוך הרוטב של הגולש ניתן להוסיף תפוחי אדמה שבושלו במי מלח עד לריכוך - בצקניות (פישפלך) שבושלו במי מלח, ו-אטריות שבושלו לפי ההוראות שעל האריזה
  • Facebook
  • Instagram

© 2015 כל הזכויות שמורות למתכון עם זיכרון.