במיה עם פרגיות

לקריאת הסיפור של 
הדס רותם ז״ל

סמלת הדס (הדסי) רותם נפלה ביום ט"ו בתמוז תשע"ה (02.07.2015). בת 21 בנופלה.

הובאה למנוחות בבית העלמין הצבאי ברחובות.

הדסי נפטרה כשבועיים לפני שחרורה כתוצאה  מסיבוך בניתוח. אבריה נתרמו והצילו את חייהם של 5 אנשים והשיבה את מאור עיניהם של 2 אנשים נוספים.


נטע, אמא של הדס מספרת על המנה במיה עם פרגיות:

במיה עם פרגיות היא מנה שסבתא רבא של הדס הייתה מבשלת- סבתא זהבה.

הדסי הכינה אותה לראש השנה פעם וכול המשפחה נדהמה מדמיון המתכון של הדסי למתכון המקורי של סבתי. מאז המתכון היה עולה על שולחננו לעתים קרובות.

הדס רותם ז״ל

מצרכים

  • 1 בצל גדול

  • 3 כפות שמן

  • 4 שננות שום

  • מיץ מלימון אחד

  • 2 לימונים פרסיים

  • רסק עגבניות קטן

  • קופסאת עגבניות מרוסקות

  • 500 גרם פרגיות חתוכות לריבועים ונקיות משומן

  • נענע יבשה

  • נענה טרייה חופן-רק העלים

  • פלפל שחור לפי הטעם

  • מלח- חצי כף

  • חצי שקית במיה של סנפרוסט

אופן הכנה

  • חותכים את הבצל ומטגנים אותו עד להזהבה, עם 3 כפות שמן צמחי.

  • מוסיפים את הפרגיות והשום הכתוש ומטגנים עד שהפרגיות משנות את צבען, מוסיפים מלח ופלפל שחור.

  • מכסים עם מכסה שהפרגיות יתבשלו מעט.

  • מוסיפים את הבמיה, רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות, הנענע היבשה ולימון פרסי. אם חסר מים יש להוסיף ככוס מים.

  • לבשל חצי שעה, לקראת סוף הבישול להוסיף נענע טרייה ומיץ לימון טרי.

  • לבשל עוד 10 דקות ולהגיש עם אורז לבן.

אתם בישלתם

  • Facebook
  • Instagram

© 2015 כל הזכויות שמורות למתכון עם זיכרון.