קינוח
יונתן סביצקי ז"ל
יונתן סביצקי ז"ל, נולד בשנת 2002 בישוב נעלה.
כבר מגיל 14 יונתן הכין את עצמו לגיוס ליחידה קרבית. הוא אהב ספורט, עסק בפיתוח גוף והשתתף בחוג כושר קרבי. בחוג הכושר הוא הכיר את בת זוגתו עדי, היו להם 4 שנים מאושרות יחד מגיל 17 ועד יומו האחרון.
יונתן, היה לוחם ביחידת אגוז שבחטיבת הקומנדו.
היחידה בה שירת הוקפצה ונשלחה לשחרר את מוצב כיסופים שהיה בשליטת המחבלים. מפאת חוסר הזמן לוחמי אגוז הגיעו רק עם נשקם האישי.
הקרב על המוצב נמשך כשבע שעות ובמהלכו שוחררו כל השוהים בחמ"ל (50 בני אדם) ללא פגע אך במחיר כבד, יונתן ושני חבריו נהרגו.
יונתן נפל ביום כ"ב בתשרי תשפ"ד (7.10.2023). בקרב על מוצב כיסופים.
בן 21 בנופלו. הוא הובא למנוחות בבית העלמין הצבאי בהר הרצל.
הותיר אחריו הורים ואחות.
הוא מאוד אהב לאכול את הפבלובה, ולמעשה ביום חמישי 5.10.2023 זו הייתה הפעם האחרונה שאכל ארוחה עם משפחתו והפבלובה הייתה המנה האחרונה שאכל איתם.
לפני שחזר לצבא ביום שישי יונתן לקח עימו מעט מהפבלובה שנשארה לדרך.

מצרכים
להכנת הפבלובה:
3 ביצים
100 גרם סוכר
250 מ״ל שמנת מתוקה
כף אבקת סוכר
להכנת סירופ פירות:
חבילת פירות יער קפואים
כף סוכר
שתי כפות מיץ לימון
50 מ״ל מים

אופן הכנה
להכנת הפבלובה:
מפרידים 3 חלמונים מחלבוני הביצים הגדולות.
החלבונים צריכים להיות קרים, להקציף את החלבונים - בכלי יבש ונקי,
תוך כדי הקצפה מוסיפים 100 גרם סוכר
ומקציפים עד לקבלת קצף חזק.