top of page
logo_edited.png

קציצות עם כרפס ברוטב לימוני

בשרי

ליעד מלול ז״ל

ליעד היה בן לשושנה ולרפאל ז"ל, אח בכור לערגה.

ליעד נולד עם ברית מילה כמו דוד המלך ובתאריך זהה ליום ההולדת של אמו.

אמו תמיד נהגה לומר שזאת המתנה הכי יפה שהיא יכלה לקבל ליום הולדתה.

הוא גדל במשפחה אוהבת ומלוכדת.

ליעד היה ילד חכם, אהב צדק, בעל לב טוב, אהב לעזור ותמיד ראה את הטוב בכל אחד ואחת.

העריץ את קבוצת הכדורגל מכבי חיפה ואת קבוצת הכדורסל שיקאגו בולס.

ליעד נפל בעת מילוי תפקידו בתאריך ו' בכסלו תש"ס, 15 בנובמבר 1999.


אחותו מספרת על המנה שאהב: ״ ליעד לא היה אמור להגיע לחג פסח וברגע האחרון הוא כן הגיע, בהפתעה. אמו אמרה לו שהם מתארחים אצל דודה לאה אך ליעד התעקש שאמו תכין לו קציצות עם כרפס ברוטב לימוני. האם, שליעד היה מחמל עיניה, הכינה סיר בדיוק כפי שליעד אהב, יפה וטעים״.

ליעד מלול ז״ל

מצרכים

חצי קילו בשר בקר טחון

200 גרם חזה הודו טחון או חזה עוף טחון

חופן פטרוזיליה קצוצה

חופן כוסברה קצוצה

בצל חתוך לפרוסות

2 כפות שמן

תבלינים: מלח,חצי כפית פלפל לבן, חצי כפית פלפל שחור, חצי כפית כורכום וכפית תבלין לקציצות ,לערבב היטב .

חבילת כרפס עלים וגבעולים חתוכים גס ,שטופים ומסוננים.

מיץ לימון מ- 3 לימונים (ומתוכם לחתוך 3-4 פרוסות לימון דקות לקישוט)  




קציצות עם כרפס ברוטב לימוני

אופן הכנה

נחתוך בצל לרצועות ,נטגן בשמן עד להזהבה,נוסיף 2 שיני שום כתושות ונערבב.

נוסיף חצי כפית כורכום ונערבב היטב .

כוס וחצי מים, לאחר שהמים רותחים

נוסיף תיבול ,פלפל לבן מעט ופלפל שחור גרוס, מלח, מעט כמון

נוסיף את הכרפס לסיר

לאחר ביעבוע של הרוטב נגלגל קציצות ונכניס לרוטב ,לאחר שהקציצות מתקשות מעט, ליצוק עם כף מהרוטב, להרטיב אותם (להשקות )

לבשל על להבה נמוכה עד לריכוך הכרפס

לקראת סוף הבישול נסחט 3 לימונים (נחתוך מהם 3-4 פרוסות דקות לקישוט) נוסיף לסיר, נעטר עם מעט כוסברה קצוצה ופרוסות לימון ונמשיך לבשל לעוד 10 דקות ללא מכסה.

לקריאת הסיפור המלא של

bottom of page