בשרי
גל שבת ז״ל
רב סרן גל שבת נולד בתאריך 10.02.2000, בן לאילנה ושוקי, אח קטן לקורל ואח גדול לליאם.
גל גדל והתחנך בישוב קציר.
גל התגייס בדצמבר 2018 לחטיבת הצנחנים ולחם בגדוד 202. הוא השלים בהצלחה קורס קצינים ובשירותו מלא שורה ארוכה של תפקידים.בתפקידו האחרון היה מפקד פלוגת חץ בגדוד.
גל היה רגיש צנוע וטוב לב, ועם השנים הפך מילד למפקד ערכי, אסרטיבי ונערץ. גל הוביל כל משימה ושאף להכריע כל אויב, שימש דוגמה ומופת לחייליו. גל אהב את הארץ ואת חייליו אהבה אמיתית ועמוקה ובזכות אהבתו לעם ולארץ שעליהם נשבע חייהם של רבים ניצלו.
גל נפצע באורח קשה בתאריך 15.5.2024 בהיתקלות עם מחבלים בצפון רצועת עזה, ובתאריך י"א באייר התשפ"ד (19 במאי 2024) נפטר מפצעיו. בן 24 בנופלו.
אמו מספרת: מרק קובה סלק זה המרק שכל תמיד היה מבקש שאכין לו שהיה יוצא הביתה מהצבא, מאז נפילתו אני לא מסוגלת להכין מרק זה.

מצרכים
למעטפת הבצק
2 כוסות סולת
כף שמן
כפית מלח
כוס מים
למלית
חצי ק״ג בשר טחון
ב צל קצוץ
חופן פטרוזיליה קצוצה
רבע כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור טחון
למרק
בצל קצוץ
4 גבעולים עם העלים של סלרי
3 סלקים אדומים מקולפים
2 לימונים
3 כפות סילאן
3 כפות גדושות של רסק עגבניות
3 כפות אבקת מרק עוף
כף פפריקה מתוקה
חצי כפית פלפל שחור טחון
מלח אם חסר לפי הטעם
ליטר מים ועוד אם צריך

אופן הכנה
מערבבים את כל חומרי המעטפת מכסים ונותנים מנוחה של חצי שעה.
להכנת המלית:
מטגנים את הבצל במעט שמן עד שמזהיב, מוסיפים את הבשר ומפוררים עד שמאפיר, מוסיפים פטרוזיליה מלח ופלפל, מטגנים עד שלא נשארים נוזלים ומצננים
יוצרים עיגולים מהמעטפת ומשטחים על כף היד, שמים מעט מהמלית וסוגרים לכדי כדור משוטח, כך עושים עם כל חומרי המעטפת והמלית ומניחים בצד.
בסיר עמוק מטגנים במעט שמן את הבצל עד שמזהיב, מוסיפים את הסלרי, הרסק הסילאן ואת התבלינים, מוסיפים כוס מים ופותחים את הרסק ומערבבים בערך חמש דקות על אש קטנה, מגרדים שני סלקים על פומפיה וסלק אחד חוצים ופורסים שמים בסיר ומערבבים, מוסיפים את המים עד חצי גובה הסיר מוסיפים מים אם צריך ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם במשך חצי שעה
סוחטים את הלימונים ומוסיפים לסיר, הרוטב צריך להיות חמוץ מתוק, אם חסרים טעמים מוסיפים, מכניסים את הקובות ומבשלים חצי שעה נוספת תוך כדי ערבוב,
מוכן בתאבון, מתאים להגיש לצד אורז לבן
לקריאת הסיפור המלא של