top of page
logo_edited.png

קובה סלק אדום של יונתן

בשרי

יונתן חי אזולאי ז״ל

יונתן, בנם של יעקב ז”ל ולינדה, אח לאושרי, תהילה, כפיר ודניאל.

הוריו קראו לו יונתן, על שמו של יוני נתניהו, כסמל לגבורה ועוז.

מילדותו בלט יונתן בשמחת החיים ובטוב לבו, שנעשו חלק בלתי נפרד מאישיותו.

יונתן היה דמות מעוררת השראה, ששמחתו וחוזקו הרוחני היוו מקור נחמה וכוח לחבריו.

הוא שירת כלוחם בחטיבת כפיר, והתבלט ביכולת להשרות שמחה ומורל גם במצבי לחץ.

בפסטיבל הנובה, יונתן חי התגלה באומץ לבו וגבורתו שהגן בגופו על בת זוגו, והיה קו ראשון לאש ״במיגונית״ (ציור הכלב) בצומת עלומים.

יונתן בחר במודע להעמיד את ביטחון הסובבים אותו מעל לביטחונו האישי, ומילא בכך את צוואת חייו להיות מקור לטוב, להגנה ולעוצמה.

יונתן הפיץ בחייו שמחה, אהבה ואמונה. משפחתו משתפת שתמיד תזכור את דרכו ואת מורשתו - לראות את הטוב, להאיר פנים, ולחיות מתוך שמחה והכרת תודה.

יונתן נרצח בכ"ב בתשרי תשפ"ד, 7/10/2023 במיגונית בצומת עלומים.


משפחתו מספרת: ״אין שישי בלי קובה אדום של השכנה נחמה. יונתן בכל רגע נתון היה אומר שכדורי הקובה הם ״כדורי ההרגעה שלו״.

יונתן חי אזולאי ז״ל

מצרכים

למלית:

1 בצל לבן קצוץ דק

1 קילו בשר טחון טרי איכותי

תבלינים: כף מלח, כף גדושה בהרט לקובה, מעט פלפל שחור

לבצק:

1 קילו סולת

600 מ״ל מים קרים

כף מלח (לכל הקילו)

טיפונת שמן


למרק:

2 בצלים

6 גבעולי סלרי

3 סלק טרי

מחית סלק- שנכין מסלק 1 נוסף ועלי סלרי

חבילת עלי מנגולד

תבלינים: כף סוכר, כף מלח

חצי כוס מיץ לימון טרי 

קובה סלק אדום של יונתן

אופן הכנה

הכנת המלית:

קוצצים דק בצל לבן אחד ושמים בסיר עם שמן

מטגנים עד הזהבה ומוסיפים קילו בשר טחון טרי איכותי, כף מלח, כף גדושה בהרט לקובה, מעט פלפל שחור

מערבבים ומפוררים את הבשר שלא יהפוך לקציצה כ-25 דק בערך

לאחר מכן מעבירים למקרר לקירור מלא.


הכנת הבצק:

מומלץ להכין כל פעם בכמות קטנה. המלצת המשפחה היא 250 גרם סולת עם 150 מל מים וחצי כפית מלח, טיפונת שמן וללוש עד לקבלת בצק.

גם אם הבצק מעט דביק, הוא יתקשה מעט ויהפוך נוח לעבודה.

נוציא את הבצק ונקרוץ כדור קטן (קצת יותר קטנים מכדורי פינג פונג).

נרטיב מעט את היד, ניצור גומה קטנה במרכז ועם האגודל נפתח מעט ליצירת מיני קערה.

ניקח כדור בשר או 2 כפיות קטנות

נשים  בתוך קערת בצק ונתחיל לסגור את הכדור.

צובטים ומוציאים שאריות בצק מגלגלים ומהדקים. מניחים על מגש.

חוזרים על אותה פעולה עד לסיום.

(בשלב הזה ניתן להקפיא את הכדורים או חלק מהם), או לזרוק ישר לסיר.


הכנת המרק:

בסיר עמוק עם מעט שמן נטגן 2 בצלים ו-6 גבעולי סלרי,

נוסיף 2 סלקים חתוכים לקוביות יפות ונכסה במים קרים.

נוסיף פנימה מחית של סלק שעושים בקלות מסלק אחד ומים בתוך בלנדר (זה יגרום למרק להיצבע בצבע עז ולא דהוי)

נתבל בכף סוכר, כף מלח וחצי כוס מיץ לימון טרי

נבשל כ-40 דקות עד לריכוך של הסלק

ונזרוק פנימה בזהירות את הכדורים שגילגלנו.

נוסיף עלי מנגולד שטופים וחתוכים גס ונבשל על אש בינונית כ-20 דקות נוספות

לקריאת הסיפור המלא של

bottom of page