top of page
logo_edited.png

קובה דלעת

בשרי

אביאל שלום רחמים ז״ל

אביאל נולד בט' בטבת התשנ"ו 1.1.1996, 

בנם הרביעי של תמר ובנימין, ואחיהם של מור, עומר, רעות והילה.

אביאל היה ילד מקסים, עם חיוך ממיס, אוהד שרוף של בית"ר ושיחק כדורגל כחלוץ בקבוצת מקומית במועצה בה הוא גר.

אביאל התגייס לצה"ל ב-17.3.2017 להנדסה קרבית. 

הוא התנדב ב"ידידים", וסייע לכל מי שרק צייץ. אהב את הים, והרבה להגיע לחוף ניצנים. 

לאחר השחרור מהצבא טייל בדרום אמריקה עם חבריו ושם הכיר את תמרי גולן מי שהיתה לו לבת זוג אהובה במשך שלוש שנים.

הוא פתח עסק בשם "ראש טוב", בר אלכוהול לחתונות. רא"ש משמעו - רחמים אביאל שלום.

אביאל נרצח במסיבת הנובה בתאריך כ"ב תשרי תשפ"ד 7.10.23 , 

בן 27 ועשרה חודשים במותו.


קובה היה המאכל האהוב עליו בכל הצורות והצבעים, ומדי יום שישי אימו הכינה לו לפעמים גם במיוחד. אמו שיתפה: "כל פעם שהייתי צריכה אנרגיות הייתי נטענת ממנו, כמו טלפון".

באזכרת השלושים לזכרו הוגשו לצד המנה הרגילה כ-800 קובות שהכינו אימו וחברותיה.

אביאל שלום רחמים ז״ל

מצרכים

למילוי הקובה:

בשר בקר טחון /עוף /פטריות ובצל לגרסת הפרווה

לסיר עם 50 קובה (750-1000 גרם)

1 בצל קצוץ

3 ענפי סלרי קצוץ דק מאוד

1/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1 כפית שמן


טיפ- אם מחליטים להכין מס' גדול של קובות ולהקפיא אז מטגנים את הבשר נטו ללא

תוספות.


למעטפת הקובה:

1/2 ק"ג סולת

1 כפית שטוחה מלח

1 כפית שמן

1.25 כוס מים פושרים (אפשר להוסיף עוד רבע כוס אם יש צורך)

מצרכים למרק:

1/2 ק"ג דלעת מקולפת, חתוכה לקוביות.

3 כפות שמן זית

2 בצל בינוני קצוץ גס

3 עגבניות קצוצות דק

3 ענפי סלרי קצוצים דק/ עלי סלק מנגולד

קופס' קטנה של רסק עגבניות

1 כף פפריקה אדומה מתוקה

1/4 כפית כורכום

1/4 כפית פלפל לבן טחון / שחור גרוס

מים רותחים עד לכיסוי


מלח לפי הטעם

1/4 כוס מיץ לימון טרי – לא חייב

קובה דלעת

אופן הכנה

הכנת המילוי:

מטגנים את הבשר יחד עם יתר הצרכים עד להשחמה,

מניחים בצד.

*אם מחליטים להכין מס' גדול של קובות ולהקפיא אז מטגנים את הבשר נטו

ללא תוספות.


הכנת המרק:

מחממים שמן בסיר ומטגנים בו את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב.

מוסיפים את העגבניות, הסלרי, ואת רסק העגבניות.

מתבלים בפפריקה ומשחימים עוד כחמש דקות.

יוצקים מים, מתבלים במלח ובפלפל לבן או שחור.

מערבבים ומוסיפים מיץ לימון. מרתיחים ומוסיפים את קוביות הדלעת.

מבשלים על אש בינונית במשך כ־ 20 דקות או עד שהדלעת מתחילה להתרכך.

טועמים ומתקנים תיבול.

אפשר להוסיף למרק חתיכת בשר עם עצם או עוף לטעם.


הכנת המעטפת:

בקערה גדולה מערבבים סולת, מלח ושמן.

מוסיפים בהדרגה מים עד לקבלת תערובת אחידה ומעט דלילה ולשים.

אם יש צורך ניתן להוסיף מעט מים.

מכסים וממתינים במשך כ־20 דקות.

קורצים כדור בגודל כדור פינג פונג מתערובת הסולת ומשטחים על כף היד.

לוקחים כפית גדושה מתערובת הבשר ומניחים במרכזו, סוגרים את הקצוות סביב המילוי

ומגלגלים בעדינות לכדור חלק. מניחים על גבי צלחת שטוחה.

מוסיפים את כדורי הקובה אחת אחת לסיר המרק.

מערבבים בזהירות עם כף עץ להפרדה בין הקובות, כדי שלא יידבקו זו לזו או לתחתית הסיר.

מבשלים על אש קטנה במשך כ־20 דקות.

יודעים שמוכן כשהקובות צפות למעלה.


לקריאת הסיפור המלא של

bottom of page