top of page
logo_edited.png

קציצות מחשי וקוסקוס

בשרי

קארין ז׳ורנו ז״ל

קארין אהבה את החיים, אהבה לצחוק להנות, צחקה על הכל ובכל רגע נתון.

היא הצחיקה את כולם, הקלילה את החיים וחיה את הרגע כאילו אין מחר.

היא עשתה רק מה שהיא אוהבת בלי חשבון ואפילו הלכה למסיבה עם רגל שבורה.

תמיד היא אמרה "מי שמת, מת" כדי להקליל את האווירה ברגעים קשים.

קארין אהבה לאכול, ובמסעדות הייתה מזמינה את כל התפריט העיקר לטעום מהכל ולחוות את החיים דרך האוכל.

קארין נרצחה בשבת השחורה ב-7 באוקטובר במסיבת הנובה שנערכה ברעים.

היא רק רצתה לרקוד ולהנות עם חבריה עד שמחבלים נתעבים גדעו את חייה בטרם עת.


יותר מהכל ומכל מנה בכל מסעדה, קארין אהבה את הקוסקוס והמחשי של אמא שלה. 

הקוסקוס היה כוכב השבוע בשישי בצהריים והמחשי היה הכוכב של כל ארוחת חג. 

ביחד הם היו ה-מנה האולטימטיבית שקארין הכי אהבה להתענג עליה.

 כל פעם שענבל, אמא של קארין הייתה מטגנת מחשי, קארין הייתה מנסה לגנוב מחשי אחד מהצלחת של המחשי המוכנים.

קארין ז׳ורנו ז״ל

מצרכים

מחשי:

בשר גולאש חתוך לקוביות

לחם

כף שום כתוש

בצל גדול מגורד

צרור פטרוזיליה

2 ביצים

פפריקה

מלח

פלפל שחור

מעט מרק עוף

כף גדולה של אריסה

תפוח אדמה פרוס לפרוסות דקות

קמח לעטוף הקציצה

ביצה

שמן לטיגון

קוסקוס:

קילו סולת

מים

חצי כוס שמן

מרק לקוסקוס:

כרפס

שמיר

כוסברה

גזר

דלעת

כרוב

חומוס מושרה

קישואים

תפו"א

רסק עגבניות קטן

פפריקה אדומה

קצת כורכום

מלח

פלפל שחור

קציצות מחשי וקוסקוס

אופן הכנה

מחשי:

להרטיב לחם ולסחוט אותו

לערבב בקערה את כל המצרכים מלבד הקמח, ביצה ושמן

לעשות קציצות ולהכניס בין שתי פרוסות תפו"א (ליצור סנדוויץ)

לטבול בקמח ואז בביצה ולטגן

אחרי שכל הקציצות מטוגנות, לסדר בסיר אחת על יד השניה ולמלא את הסיר במים עד גובה הקציצות. להרתיח עד שכל המים מתאדים.


קוסקוס:

לערבב קילו סולת עם כוס מים ולסנן במסננת לקוסקוס.

להעביר לסיר אידוי של קוסקוס למשך 20 דק עד שמסביב הסולת רטובה.

להעביר לקערה לפתוח עם כף מלח ולערבב, להוסיף חצי כוס שמן חצי כוס מים ולערבב, להוסיף כוס מים, לערבב ולהעביר במסננת שוב.

להעביר שוב לסיר למשך חצי שעה בערך.

להוריד מהסיר חזרה לקערה, להוסיף בהדרגה 2 כוסות מים, לערבב להעביר במסננת ובתאבון.


מרק:  לבשל כמו מרק רגיל מכל המצרכים הרשומים

לקריאת הסיפור המלא של

bottom of page