בשרי
יעל רוזמן ז״ל
יעל רוזמן נולדה בכ"ח באלול תשנ"ז, 30/9/1997 להוריה סבטלנה ומיכאל.
הייתה אדם שחי את הרגע ותמיד ידעה למצוא את היופי והכיף בכל מצב. היא הייתה כזו שאם יש מוזיקה – היא תרקוד, ואם אין – היא תמצא סיבה לרקוד בכל זאת. היא אהבה לאהוב, לפרגן בלי סיבה, ולהיות שם באמת בשביל האנשים שלה.
הייתה בת זוג אוהבת ליהונתן קן דרור, וגם במותם לא נפרדו.
יעל נרצחה בפסטיבל הנובה בתאריך כ"ב בתשרי תשפ"ד, 7/10/2023 עם פרוץ מלחמת חרבות ברזל.
משפחתה מספרת: יעלי הייתה מכינה את הפלמני של סבתא בלה כאילו זה היה הדבר הכי פשוט בעולם וכולם היו מחסלים אותם כאילו הם לא אכלו שבוע

מצרכים
לבצק-
3 כוסות קמח
1 ביצה
1/2 כוס מים (עדיף פושרים)
כפית מלח (גם בצק צריך אופי)
למילוי-
250 גרם בשר בקר טחון (אפשר גם עוף)
1 בצל קטן קצוץ (כי אף פעם לא מזיקה קצת דרמה במטבח)
מלח ופלפל (לפי הטעם או לפי מצב הרוח)
כף שמן

אופן הכנה
1. מכינים את הבצק- מערבבים את כל המרכיבים ולשים עד שמתקבל בצק רך וגמיש, כמו כרית נוחה לשינה. אם הוא דביק- קצת קמח, אם הוא יבש- קצת מים, אם הוא מתלונן- לא להקשיב.
2. נותנים לו לנוח- כי אחרי לישה אינטנסיבית גם בצק צריך לנוח, לפחות 30 דקות (או עד שאתם נזכרים בו.)
3. בינתיים מכינים את המילוי- מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומדברים אליו יפה כדי שיצא טעים.
4. מרדדים את הבצק עד שהוא דק אבל לא שקוף.
5. קורצים עיגולים- בעזרת כוס, פקק או כל דבר אחר מהמטבח שלא בורח לכם מהידיים.
6. ממלאים ומקפלים- שמים כפית מילוי באמצע, מקפלים לחצי עיגול ולוחצים טוב טוב בקצוות, שלא יברח הבשר. (אין דבר יותר עצוב מפלמני שנפתח במים)
7. מביאים לרתיחה סיר עם מים ומלח. (אפשר גם להוסיף עלה דפנה אם בא לכם להרגיש גורמה)
8. זורקים פנימה את הפלמני ומבשלים עד שהם צפים, נותנים להם עוד 2-3 דקות כדי לוודא שהם לא עובדים עלינו.
9. מסננים ואוכלים עם קצת שמנת חמוצה או קצת חומץ עם חמאה, או כל שילוב שאחר שמתחבר לכם.
לקריאת הסיפור המלא של