קינוח, חלבי
איתן אוסטר ז״ל
איתן נולד ביום י"ד בטבת תשס"ב (29.12.2001) ברעות, בן ליעל ודב.
ילד שביעי במשפחה שבה שמונה ילדים, אח לאליקים (אליק), מירב, אהוד, אלעד, אביתר, מיתר ותמר.
איתן אוסטר היה מפקד נערץ באגוז, מאז השבעה באוקטובר השתתף בלחימה בחרבות ברזל - בהתחלה בנירים, ואז בעזה, ואח״כ בלבנון - במבצעים מיוחדים ובתמרון הקרקעי.
לפני שאיתן כיבה את הטלפון ונכנס ללחימה הוא שלח סרטון למשפחה בו אמר - לוחם אמיתי נלחם לא בגלל שנאתו למי שעומד מולו, אלא בגלל אהבתו למה שעומד מאחוריו.
איתן יצחק אוסטר נפל בקרב בערב ראש השנה, כ"ט באלול תשפ"ד (2.10.2024),
בן 22 בנופלו. הותיר אחריו הורים, ארבעה אחים, שלוש אחיות ובת זוג.
משפחתו מספרת: כשאיתן היה חוזר הביתה מהצבא - גם כשהוא עייף מאוד, עוד לפני שהוא היה מוריד את המדים הוא כבר היה מכין את הפאי תפוחים האגדי שלו שאמא כל כך אהבה.
אמא הייתה שומרת חתיכה קטנה ממנו במקפיא - עד הפעם הבאה שאיתן יחזור ויכין מחדש.

מצרכים
בצק:
קמח - 2 כוסות
חמאה - 120 ג׳
סוכר - 1/3 כוס
סוכר וניל - חבילה (10 ג׳)
מלח - קורט
אבקת אפיה - 1/2 כפית
גרידת לימון
ביצה
מלית:
6 תפוחי עץ ירוקים
מיץ לימון - כף
סוכר - 3 כפות
סוכר וניל - חבילה (10 ג׳)
חמאה - 25 ג׳
אינסטנט פודינג וניל - כף
מים - כף
קינמון - לפי העין:)
אגוזי מלך - 1/3 כוס
סוכר דמררה - כף שטוחה

אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מעבדים לפירורים את כל המצרכים של הבצק למעט הביצה וגרידת הלימון. אחרי שמגיעים לפירורים - מוסיפים את הביצה והגרידה רק עד איחוד המצרכים.
מחלקים את הבצק לשני כדורים - 1/3 ו2/3 - משטחים, עוטפים בניילון נצמד ושמים במקפיא.
מכינים את המלית - קולפים את התפוחים, פורסים דק לרבעי טבעות ויוצקים מעל כף מיץ לימון ומערבבים (איתן היה קוצץ אותם עם חותך ירקות).
ממיסים במחבת את הסוכר עד קבלת צבע בהיר (חשוב מאוד שלא יישרף!), מוסיפים את החמאה ומערבבים. מוסיפים את התפוחים ומערבבים בערך 15 דקות על אש בינונית. מערבבים את הפודינג וניל עם כף מים ומוסיפים למחבת יחד עם הקינמון. מערבבים הכל ביחד עוד דקה בערך. מכבים את האש ומקררים.
מוציאים את כדור הבצק הגדול - מרפדים את התבנית (קוטר 24), מחורר ים במזלג ומכניסים שוב למקפיא ל15 דקות.
מוציאים ומפזרים באופן אחיד את המלית שכבר הספיקה להתקרר. מפזרים מעליה את אגוזי המלך. מעל הכל מפוררים את החתיכה הקטנה של הבצק ומפזרים את סוכר הדמררה.
אופים למשך כ25 דקות.
לקריאת הסיפור המלא של