top of page
logo_edited.png

עילת של אחסאן

פרווה

אחסאן דקסה ז״ל

אחסאן דקסה נולד בתאריך 19.2.1983 וגדל ביישוב דלית אל-כרמל.
התגייס ב-2001 לחטיבה 7 בחיל השריון, שרת בחטיבה והתקדם בדרגות. היה קצין צה"ל בדרגת אלוף-משנה ששירת בתפקידו האחרון כמפקד חטיבה 401. מעוטר צל"ש אלוף על פועלו במלחמת לבנון השנייה.

היה בעלה של הודא, אבא של ריף יסמין ועומרי

במהלך מלחמת חרבות ברזל נפל אחסאן בקרב במחנה הפליטים ג'באליה בתאריך 20.10.24, בן 41 בנופלו.

אחסאן אהב מאוד את המנה שאמא שלו הכינה תמיד, היא הכינה במיוחד בשבילו, היה מוסיף הרבה לימון ואוכל יחד עם פיתה דרוזית

אחסאן דקסה ז״ל

מצרכים

ק"ג עילת שטוף וחתוך לרצועות באורך 3 ס"מ

2 ליטר מים רותחים עם כף מלח ומיץ מלימון אחד

2 יח' בצל בינוני חתוך לרצועות

1/2 כוס שמן זית

מלח

מיץ לימונים

פלפל שחור לפי הטעם (לא הכרחי)

עילת של אחסאן

אופן הכנה

לטגן את הבצל יחד עם רבע כוס שמן

להוסיף את העילת עם רבע כוס שמן ולטגן עד להשחמה קלה 

להוסיף מלח, פלפל, רבע כוס מיץ לימונים 

להוסיף את המים עד לרתיחה ואידוי 90% מהמים. 

להוסיף לימון לפי הטעם ולאכול

לקריאת הסיפור המלא של

bottom of page