top of page
logo_edited.png

תבשיל עוף

בשרי

עוזי פרץ ז״לֹ

בן ג'ולייט ואבנר, נולד ביום ד' בטבת תשמ"ו (16.12.1985) בבאר שבע.

ביום כ"ב בסיון תשס"ה (29.6.2005) נפל עוזי בפעילות מבצעית במוצב "דליה" בגזרת הר דב. בפעילות זו עוזי מנע חטיפת חיילים ע"י המחבלים.
היה בן תשע-עשרה וחצי בנופלו. הובא למנוחת עולמים בבית-העלמין הצבאי בבאר שבע. הותיר אחריו הורים, אחות ושני אחים.

עוזי פרץ ז״לֹ

מצרכים

לתבשיל העוף:

כרעיים עוף

4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

2 כפות פפריקה מתוקה

½ כף פפריקה חריפה

3 כפות רסק עגבניות

בצל חתוך לפרוסות

2 כפות שמן

פלפל שחור

כף מרק עוף

מלח לפי הטעם

מים חמים


לאורז:

3 כוסות אורז יסמין/פרסי

6 כוסות מים חמים

מלח לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

תבשיל עוף

אופן הכנה

בסיר גדול, לטגן את הבצל עד להזהבה.

להוסיף את העוף עד השחמה, ולהוציא לצד.

להוסיף בסיר את הרסק, תפוחי האדמה, התבלינים בלי המלח ולערבב כ5 דקות.

להחזיר את העוף, להוסיף מים עד כיסוי העוף ולערבב כשתי דקות.

לכסות את הסיר, להנמיך את האש, לבשל עד שהרוטב מסמיך והתפוחי האדמה מתרככים (בדיקה ע״י נעיצת סכין).

לכבות את האש, ולהשאיר מכסה סגור.

בסיר אחר, על אש גבוהה, לצקת שתי כפות שמן ואת האורז ולטגן קלות.

להוסיף את המים, את התבלינים, מלח לפי הטעם ולערבב.

להנמיך את האש, לכסות במכסה ולבשל כ15 דקות.

לכבות את האש ולהשאיר את הסיר מכוסה כ20 דקות נוספות.

בצלחת עמוקה להגיש את האורז, תפוחי האדמה והעוף ולצקת את הרוטב מעל.

בתיאבון!

לקריאת הסיפור המלא של

bottom of page