קינוח, חלבי
נועם ברזילי ז״ל
נועם נולד ביום כ"ב בתשרי תשס"ג (28.9.2002) לזהר חיה ואמיר.
אח לניצן, עומר ועדי.
בעל אישיות שקטה אך עוצמתית, מהסוג שמקשיב יותר משהוא מדבר. יחד עם זאת היה נחוש ודעתן.
נועם התגייס ליחידת אגוז בחטיבת הקומנדו בנובמבר 2021 ושירת כסמל מחלקה ולאחר מכן כמפקד צוות.
במלחמת חרבות ברזל לחם ב-3 סבבי לחימה במספר גזרות בעזה, ולקח חלק ב-2 מבצעים חשאיים בלבנון.
נועם נהרג בדרום לבנון בערב ראש השנה, ה-2 באוקטובר 2024, בהתקלות בדרך לסייע בקרב קשה בו נהרגו חמישה לוחמים נוספים.
בנופלו היה בן 22 ושלושה ימים.
אחותו מספרת: ״נועם היה מאוד בררן באוכל, והיו מעט מאוד מנות שהוא נהנה לאכול - העוגה הזו היא אחת מהן. נועם חגג יום הולדת 22 ב-28 בספטמבר 2024, יומיים לפני שהצוות נכנס למשימה האחרונה שלו בלבנון, בה נועם נהרג. כדי לחגוג את יום ההולדת, המשפחה נסעה לבקר אותו בבסיס בצפון, והביאה איתה את העוגה שהכי אהב, בכמות כפולה כדי שתספיק לכל הצוות״.

מצרכים
עוגת שלוש שכבות של ברזי
בסיס שוקולד:
6 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
6 כפות סוכר
1 חבילת אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
קרם וניל:
1 קופסת שמנת מתוקה להקצפה
1 כוס חלב
1 חבילת אינסטסנט פודינג וניל
ציפוי שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
4 כפות מים
50 גרם מרגרינה או חמאה

אופן הכנה
מכינים את הבסיס: מקציפים את החלבונים והסוכר. מוסיפים את החלמונים והפודינג.
מכניסים לתבנית אפייה משומנת (מסורתית העוגה עגולה, בתבנית בקוטר 24′, אבל אפשר גם בתבנית מרובעת) ואופים 30 דקות ב-170 מעלות. מצננים.
מכינים את הקרם: מקציפים את השמנת ומוסיפים את החלב והפודינג.
מוזגים את הקרם על הבסיס ומיישרים את החלק העליון שלו.
מכינים את הציפוי: ממיסים בסיר את השוקולד ביחד עם המים והמרגרינה (או החמאה).
מצננים מעט ומורחים שכבה אחידה מעל קרם הוניל.
לקריאת הסיפור המלא של

