top of page
logo_edited.png

עוגת השכבות של שחר

חלבי, קינוח

שחר מזרחי ז״ל

שחר, בנם של דליה ומשה. נולד ביום ט"ז באלול תשל"ה (23.8.1975), בירושלים, 

בן למשפחה בת שלושה ילדים.

בינואר 1994 התגייס שחר לגולני, וגילה רצינות רבה ומוטיבציה גבוהה. 

כעבור כחמישה חודשים חלה, אושפז ונותח. שחר התעקש וביקש לשוב לצה"ל כמתנדב. 

הוא שובץ לחיל החימוש ושירת בסדנת רכב בבית אל.

שחר נפל בעת שירותו, ביום י"ב באלול תשנ"ה (7.9.1995).

בן 20 בנופלו.


דליה, אמו של שחר מספרת: "לעוגה הזאת קוראים אצלנו "העוגה של שחר" כי שחר, בני הגדול, מאוד אהב אותה. בשנת 1995 שחר נהרג, והפסקתי להכין אותה, אך עידית בתי לא נתנה לי מנוח ולא הפסיקה להפציר: "אמא, תמשיכי להכין את העוגה של שחר".

עידית נרצחה בפיגוע בכביש אלון ביום כ"ב באייר, 15.05.2001.

עידית, אוהבת חיים שכזאת, לימדה אותי לא לוותר על הטעם שבדברים. כשהיא נרצחה זה נעשה יותר קשה. מאז אני לא מרבה להכין את העוגה, וכאשר אני מכינה אותה בכל זאת, הצער והכאב זולגים החוצה. יחד איתם אני לעיתים כאילו שומעת את קולה: "אמא, תמשיכי להכין את 'העוגה של שחר'".

שחר מזרחי ז״ל

מצרכים

לבסיס:

6 ביצים מופרדות

2 כפות סוכר

חפיסת אינסטנט פודינג שוקולד


לקרם:

חפיסת אינסטנט פודינג וניל

מיכל שמנת מתוקה

כוס חלב


לציפוי:

100 גרם שוקולד מריר

1/2 כוס שמנת מתוקה




עוגת השכבות של שחר

אופן הכנה

מחממים תנור ל-160 מעלות.


להכנת הבסיס- מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב, מוסיפים את החלמונים אחד אחד, מוסיפים את פודינג השוקולד ומערבבים לבלילה אחידה. יוצקים לתבנית ואופים במשך כ-20 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.

להכנת הקרם- מקציפים שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וניל, ומורחים על העוגה.

להכנת ציפוי השוקולד- ממיסים את השוקולד והשמנת מתוקה במיקרוגל למשך חצי דקה בערך, מערבבים ומורחים על העוגה.

לקריאת הסיפור המלא של

bottom of page