top of page
logo_edited.png

עוגת הקרמבו של נועה

חלבי, קינוח

נועה מרציאנו ז״ל

נועה, בתם של עדי ואבי. אחות בכורה ליובל, הדר ואיתי.

נולדה ביום כ"ח בתשרי תשס"ה (12.10.2004) במודיעין. 

מגיל צעיר טיילה לאורכה ולרוחבה של המדינה, התאהבה בטבע ובאדם ותמיד ידעה לשלב בין שניהם.

נועה שילבה בתוכה תכונות מרגשות שהפכו אותה לאדם המיוחד שהיא. 

בת לתפארת, חברה טובה, ערכית ואהובה. 

נועה ראתה בהתנדבות סיפוק גדול ואף קיבלה אות הצטיינות ומלגה מעיריית מודיעין.
כתלמידה צעירה נהגה לשיר בטקסי זיכרון וחיכתה ליום שבו תשיר על מדי צה"ל.

ביום 16.4.2023 התגייסה לצה"ל ושירתה כבקרית איסוף יבשתי בגדוד 414 שבחיל הגנת הגבולות.

בשבת כ"ב בתשרי, 7 באוקטובר 2023, נועה הייתה בבסיס נחל עוז. יחד עם 13 מחברותיה נכנסה למיגונית, בה נרצחות חברותיה.

נועה שורדת את הטבח במיגונית ונחטפת בחיים לרצועת עזה. 

כארבעים יום אחרי חטיפתה של נועה כוח של צה"ל איתר את גופתה מחוץ לבית החולים "שיפא" בעזה וחילצה לישראל.

נועה מרציאנו נפלה בקרב ביום כ"ה בחשוון תשפ"ד (9.11.2023). 

בת 19 בנופלה.

נועה מרציאנו ז״ל

מצרכים

6 ביצים מופרדות

2 כפות סוכר

1 שקית סוכר וניל

1 אינסטנט פודינג שוקולד

1 חבילת אינסטנט פודינג וניל

1 כוס חלב

1 שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

כף חלב

50 גרם חמאה\מרגרינה

1 חלמון (לא חובה).

עוגת הקרמבו של נועה

אופן הכנה

להקציף את החלבונים לקצף נוקשה.

להוסיף את הסוכר ואת סוכר הוניל ולהקציף לדקה נוספת.

במטרפה ידנית מבליעים פנימה את החלמונים וטורפים פנימה את האינסטנט שוקולד.

משמנים תבנית קפיצית 24 ס"מ ויוצקים לתוכה את התערובת.

אופים על חום 160-165 מעלות כ-15 דקות.

מצננים על רשת צינון.

מערבבים את פודינג הוניל יחד עם החלב והשמנת עד שנוצר קרם יציב.

למרוח את הקרם מעל העוגה ולהכניס למקרר.

לבשל על אש בינונית את השוקולד והחלב עד שנוצר קרם חלק.

להוריד מהאש, לצנן ולהוסיף את החלמון.

לצנן שוב ואז למרוח את הקרם מעל העוגה.

לשמור במקרר.

לקריאת הסיפור המלא של

bottom of page