חלבי, קינוח
טל דרור ז״ל
טל נולד וגדל בירושלים, בן לאורית ורמי, אח למאיה ורואי, בן זוג למולי.
המשפחה היתה הכל עבורו, הוא העריץ את הוריו והוא לקח את תפקיד האח הבכור מאד ברצינות. הוא היה החבר הכי טוב של אחיו.
טל היה ילד מאד חכם וחריף. הוא הצטיין בלימודים והיה לו ידע רחב במגוון תחומים.
לאחר סיום הלימודים הצטרף כחניך למכינת קול עמי, מטעם הסוכנות היהודית, בבית רימון.
שנה בדיוק לפני שנפל, בטיול סוכות של המכינה למאגר בנטל, התגבשה בו תובנה מהותית והוא כתב שהבין את ערך הרעות לעומקו. שתמיד הוא יתן את עצמו ולא ישב מנגד, גם אם קשה או לא מתחשק.
באופן סמלי, טל נפל שנה לאחר מכן, בראש השנה, סמוך מאד למאגר בנטל. הוא נתן את כל כולו בדיוק במקום שבו הוא הבין כמה הערך הזה חשוב.
טל שירת כמש״ק תקשוב בגדוד 13 של חטיבת גולני.
טל נפל בא' בתשרי התשפ"ה (03 באוקטובר 2024), מפגיעת כתב"מ שהגיע מעיראק ופגע במגורים בבסיסו ברמת הגולן בזמן שישן.
אמו מספרת: ״את העוגה הזו אני מכינה מאז שטל ילד, זה התחיל בחג השבועות ובמשך השנים זה המשיך להמון פעמים במשך השנה. יחד עם אביו ואחיו היו מחסלים תבנית שלמה ביום.
כל פעם שהעוגה היתה במקרר טל היה מתרגש ושמח, גם אם זה היה בתדירות גבוהה וכל פעם ששאלתי איזה עוגה להכין, זו היתה התשובה הקבועה!״

מצרכים
בצק:
200 גר חמאה
2 כוסות קמח תופח
2 כפות סוכר
2 חלמונים
מלית:
500 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
שקית סוכר וניל
3/4 כוס סוכר
שמנת מתוקה
2 כפות סוכר

אופן הכנה
לערבב את חומרי הבצק ולחלק ל-2 חלקים – 3/4 ו- 1/4.
את כמות ה- 3/4 לשטח בתבנית של העוגה ורבע בתבנית קטנה לפירורים.
לחלק של הפירורים להוסיף עוד כף סוכר.
לאפות 20 דקות ב 180 מעלות. לצנן היטב.
הכנת המלית:
לערבב היטב בקערה גבינה, סוכר וסוכר וניל.
בקערה נפרדת להקציף שמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר
לערבב בתנועת קיפול את השמנת המוקצפת לתערובת הגבינה.
לצקת את המלית על העוגה. לפזר למעלה את הפירורים האפויים.
להשאיר לילה במקרר.
לקריאת הסיפור המלא של