קינוח
הדס ברנץ ז״ל
נולדה ביום י"ג בתשרי תשל"א (13.10.1970) לאהובה ויוסף. אחות לנעה, תמר, שלומית, ליאור ורונן.
הדס נישאה לאמנון ולזוג נולדו שלושה ילדים: רותם, רועי ורעות.
הרחיבה בתיכון את המקצוע ערבית שבהמשך היה משמעותי לשירותה הצבאי בחיל המודיעין ביחידת 8200.
לאחר שירותה הצבאי למדה תואר בערבית ומזרח תיכון באוניברסיטה העברית.
עם סיום לימודיה התקבלה לעבוד במשטרה.
במשטרה הדס שירתה באגף המודיעין, כשלושה עשורים.
היא סייעה לסכל מאות פיגועים, הברחות נשק ואירועים פליליים רבים.
בתאריך ה1.9.24 נפלה הדס בפיגוע ירי בדרך לעבודתה בתחנת המשטרה בחברון. בת 53 בנופלה. הותירה אחריה בעל, שלושה ילדים, הורים וחמישה אחים.
משפחתה מספרת: הדס אהבה לפנק אותנו עם עוגת התמרים הזאת שכלכך טעימה.
הכינה אותה מכל הלב, יחד עם החום והאהבה האדירה שלה אלינו בהכנה, שזה הסוד האמיתי בטעם העוגה!

מצרכים
-3 כוסות קמח
-חצי חבילת אבקת אפייה
-2 וחצי כפות מיץ לימון
-מעט קליפת לימון מגורדת (לא חובה)
-2 חלמונים
-חצי כוס סוכר
-1 חבילת סוכר וניל
-1 חבילת מרגרינה
-2 כפות שמנת חמוצה
-ממרח תמרים
-אגוזים טחונים
-חצי כפית קינמון
-אבקת סוכר

אופן הכנה
בקערה שמים:
3 כוסות קמח
חצי חבילת אבקת אפיה
2 וחצי כפות מיץ לימון
מעט קליפת לימון מגורדת (לא חובה)
2 חלמונים
חצי כוס סוכר
1 חבילת סוכר וניל
1 מרגרינה
2 כפות (גדושות) שמנת חמוצה
מערבבים הכל עד לאחידות מחלקים את הבצק ל 3 חתיכות שוות ומכניסים את הבצק ל20 דקות למקפיא.
לוקחים חתיכת בצק, שמים על נייר אפיה ומעל שמים עוד נייר אפיה ומרדדים את הבצק. מורחים על הבצק ממרח תמרים, אגוזים טחונים וחצי כפית קינמון. מגלגלים את הבצק ומעבירים לתבנית. חותכים את הבצק לפרוסות לפני שמכניסים לתנור.
מכניסים לתנור על 180 מעלות לכ-25 דקות או עד שמשחים מעט.
מוצאים ושמים אבקת סוכר מעל.
לקריאת הסיפור המלא של