קינוח
דניאל טואף ז״ל
דניאל טואף נולד בז' בכסלו, 3 בדצמבר 2000, בירושלים.
ילד רביעי להוריו, שלמה ואורית, אח לשמריה, מיכאל, נעה ונחשון.
דניאל היה ילד ספורטאי ואנרגטי, התנסה בענפי ספורט רבים והצליח בכולם.
דניאל התגייס לגבעתי בעיצומה של מגיפת הקורונה, במרץ 2020. חרף הקושי והעובדה כי בשל הקורונה היציאות הביתה היו מועטות, דניאל תמיד שמר על החיוך ולא התלונן על דבר. דניאל עשה מסלול מהיר לקורס מ"כים, ומיד לאחר מכן קורס קצינים.
דניאל לחם בעזה מתחילת התימרון הקרקעי באוקטובר 2023 במהלך מלחמת חרבות ברזל.
דניאל נפל בקרב בתל סולטאן ב 17.9.24, י"ד באלול תשפ"ד. בן 23 בנופלו.
בכל פעם שדניאל יצא לסוף שבוע, נעה, אחותו, היתה מכינה לו קופסאות של עוגיות. הלוחמים שהגיעו לנחם אותם במהלך השבעה, סיפרו גם הם על העוגיות הידועות שדניאל כיבד אותם בהם, יחד עם קפה טוב שדניאל היה מכין במקינטה שהיתה לדניאל בכל מקום, גם בעזה.

מצרכים
350 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
3 ביצים בטמפרטורת החדר
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1/4 כפית מלח
40 מ”ל (3 כפות) ליקר אמרטו
100 גרם (3/4 כוס) קמח
1 כפית אבקת אפייה
120 גרם שקדים טחונים
לציפוי העוגיות לפני האפייה:
100 גרם סוכר
100 גרם אבקת סוכר

אופן הכנה
בקערה קטנה ממיסים יחד שוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מארי.
בקערת מיקסר מקציפים יחד ביצים, סוכר ומלח לתערובת תפוחה ובהירה מאוד.
מוסיפים לקציפת הביצים את תערובת השוקולד המומס והליקר ומקפלים בעדינות עד שאחיד.
מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה, מוסיפים שקדים, וממשיכים לקפל עד שמתקבלת תערובת אחידה ודי דלילה.
מצננים את הבלילה במשך 2-3 שעות במקפיא, עד שהיא קרה לחלוטין.
יוצרים עיגולים קטנים מתערובת השוקולד ומצפים בסוכר. לאחר הציפוי בסוכר מגלגלים באבקת סוכר ושמים במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
מקפיאים את העוגיות עם אבקת הסוכר למשך כחצי שעה לפני האפייה.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
אופים את העוגיות במשך 8-12 דקות או עד שהן נסדקות ומתייצבות בצדדים, אך עדיין מעט רכות במרכז.
מצננים לחלוטין לפני שמעבירים לקופסה
לקריאת הסיפור המלא של