top of page
logo_edited.png

עוגיות החמאה של טל

קינוח

טל פשבילסקי ז״ל

טל נולד ביום ב' בסיוון תש"ס (5.6.2000) בחיפה. בנם של יולי ושאול.

טל היה מצחיק וחברותי, אהוב בקרב חבריו, איש שיחה שהסתדר בכל מקום אליו הגיע. טל אהב לגלוש סנובורד, לצאת עם חברים ולבלות, אהב את החיים, חגג אותם וניצל כל רגע.

במרץ 2019 טל התגייס לסיירת גבעתי והמשיך בקבע כקצין.

במהלך מלחמת חרבות ברזל טל שימש כמ"פ ולחם בעזה עם פלוגתו.

ב 10/06/2024 טל נהרג בקריסת מבנה ממולכד ואיתו נהרגו עוד 4 מלוחמיו בסיירת. בן 24 בנופלו. הותיר אחריו הורים, 3 אחיות, אח ובת זוג.


אמו מספרת: אלה עוגיות שעושים ריח משגע בכל הבית, כל פעם שהייתי מכינה אותם. טל היה אומר אמא העוגיוה הזו נראית תמימה אבל כל כך ממזרה. יש לה טעם אלוהי. הייתי לפעמים מציידת אותו בעוגיות אלה לבסיס. לטעם של בית.

טל פשבילסקי ז״ל

מצרכים

לבצק:

200 גרם חמאה

1 ביצה

1 גביע אשל/שמנת חמוצה

3 כוסות קמח (אולי קצת יותר, בצק אמור להיות נוח לעבודה/רידוד)


למילוי:

200 גרם חמאה

2 כוסות סוכר

בין 2 ל ½2 כוסות קמח

1 תמצית וניל


עוגיות החמאה של טל

אופן הכנה

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

מערבבבים את המצרכים היבשים, מחממים קצת חמאה ומוסיפים פנימה. לאחר מכן מוספים את השמנת/אשל.

מערבבים עד שמתקבל בצק נוח לרידוד.


למילוי: 

את החמאה יש לחמם באופן מבוקר, עד שתגיע למצב רך, ולא נוזלי.

מערבבים את החומרים למילוי.

המילוי צריך להיות פירורי.


הכנת העוגיות:

מחלקים את הבצק לשלושה עיגולים.

מרדדים כל עיגול למלבן ומפזרים את המילוי הפירורי.

מגלגלים לרולדה. חורצים קצת למעלה את הרולדות לאורכה, בדומה לכל המגוגלות. 

אופים בתנור עד שהעוגיות ממש טיפה זהובות. ֿ

מוציאים, מקררים ורק לאחר מכן פורסים אותן.

לקריאת הסיפור המלא של

bottom of page