top of page
logo_edited.png

עוגיות האמסטרדם של עדי

קינוח, חלבי

עדי אודיה ברוך ז״ל

עדי נולדה ביום כ"ח בחשוון תשס"א (26.11.2000). 

בת לאורית ואברהם, אחות לדביר יצחק ויניר דוד.

עדי גדלה בקריית נטפים, הייתה ילדה מלאת אור ושמחת חיים.

עדי הייתה בעלת עסק לצילום חתונות, היא אהבה מאוד לתעד רגעים שמחים בחיים של אנשים.

בכל מקום שאליו הגיעה נכנסה עם חיוך ענק ואור גדול.

ילדה משפחתית, ערכית, שהתעקשה להתגייס ולקבל צו 8 למרות שלא גויסה מלכתחילה.

עדי נפלה בקרב ביום כ"ז בתשרי תשפ"ד (12.10.2023),

בת 22 בנופלה. 

הותירה אחריה הורים ושני אחים



עדי אודיה ברוך ז״ל

מצרכים

 110 גר' חמאה בטמפרטורת החדר

70 גר' סוכר לבן

70 גר' סוכר חום כהה

1 תמצית וניל

1 ביצה בגודל L

130 גר' קמח

40 גר' קקאו

½ כפית אבקת סודה לשתייה

½ כפית מלח

100 גר' שוקולד חלב קצוץ

300 גר' שוקולד לבן מומס


עוגיות האמסטרדם של עדי

אופן הכנה

להכניס לקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר הלבן והסוכר החום הכהה ולערבב על מהירות גבוהה עד שהסוכר הלבן והחום נטמעים בחמאה והתערובת הופכת להיות חלקה ובהירה.

להוסיף את הביצה ולערבב היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה. להוסיף תמצית וניל ולערבב.

לנפות לקערה נפרדת את כל החומרים היבשים: קמח, קקאו, אבקת סודה לשתייה ומלח.

להוסיף את היבשים לקערת מיקסר

להוסיף את השוקולד חלב ולערבב על מהירות נמוכה עד שהתערובת כמעט הופכת לתערובת אחידה.

לערבב את התערובת עם לקקן עד לקבלת תערובת אחידה.

לכסות את הקערה, ולהכניס את התערובת לקירור לפחות לשעה ועדיף ללילה.

להמיס את השוקולד הלבן, ולמזוג אותו לתבנית סיליקון ולהכניס להקפאה עד שמתמצק.

בינתיים לחמם תנור ל-170 מעלות חום עליון-תחתון.

בעזרת ידיים רטובות מעט, ליצור כדורים שבמרכזכם נניח ונעטוף את פרלין השוקולד הלבן.

יש לסדר את העוגיות על תבנית אפיה במרווחים גדולים.

להכניס לתנור ולאפות את העוגיות כ-10 דק, או עד שקצוות העוגייה יציבות והאמצע עדיין רך.

להוציא מהתנור, לתת לעוגיות להצטנן על-גבי התבנית.


לקריאת הסיפור המלא של

bottom of page