top of page
logo_edited.png

לזניה טונה

חלבי

יונתן דיטש ז״ל

יונתן דיטש נולד ביום י"ד באדר ב' תשמ"ט (21.3.1989) בתל אביב, בן לקארן ולאונרד, אח לסמנתה וקלי, בעל למורן ואבא לארי.

הוא היה אדם שכולו אור. אופטימי, עם חיוך נצחי על פניו, ואנרגיה ששבתה כל לב. היה בו טוב לב נדיר, נתינה אינסופית, ויכולת לגרום לכל אחד להרגיש אהוב– כאילו הוא חברו הטוב ביותר.
המוטו של יונתן היה "יהיה פסדר", ואכן כך הוא פעל והאמין.

מיד לאחר מתקפת הטרור ב-7 באוקטובר, יונתן לא חיכה לצו מילואים. הוא קם ועזב חופשה משפחתית בחו"ל, חזר לארץ – והתייצב להילחם לצידם של אחיו לנשק, מתוך תחושת שליחות עמוקה ומסירות ללא גבול.

יונתן דוד דיטש נפל בקרב בחאן יונס ביום כ"ד בכסלו תשפ"ד (7.12.2023), בן 34 בנופלו. הותיר אחריו אישה, ילד, הורים ואחיות.

משפחתו מספרת: זו הייתה המנה האהובה על יונתן – מילדות ועד בגרותו.

בכל פעם שהיה מגיע לבית הוריו, הוא תמיד חיכה לה.

לזניה פשוטה, חמימה, כזו שממלאת את הלב – בדיוק כמו יונתן.

יונתן דיטש ז״ל

מצרכים

לשכבות:


דפי לזניה (לא מבושלים)


2  פחיות שימורים טונה


 כ300 גרם גבינה צהובה/מוצרלה (אפשר גם לערבב עם פרמזן)



לרוטב עגבניות:


פחית עגבניות חתוכות דק (400 גרם)


רסק עגבניות (100 גרם)


2  כפות קטשופ


2  כפות שמן זית


מלח, פלפל שחור, אורגנו יבש – לפי הטעם



לרוטב שמנת:


שמנת מתוקה (500 מ"ל)


חלב (200 מ"ל)


2  כפות קורנפלור (מעורבב עם מעט מים)


מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט – לפי הטעם


 

לזניה טונה

אופן הכנה

הכנת רוטב עגבניות:


1. לשים את כל החומרים בסיר קטן.

2. לערבב היטב ולהביא לרתיחה.

3. לבשל כמה דקות עד שהרוטב מסמיך. לתקן תיבול לפי הצורך.


הכנת רוטב שמנת:


1. בסיר אחר, לחמם שמנת וחלב עד שמופיעות בועות קטנות.

2. להוסיף מלח, פלפל ואגוז מוסקט.

3. לערבב קורנפלור עם מעט מים ולהוסיף לסיר תוך כדי ערבוב.

4. להמשיך לבשל עד שהרוטב מסמיך מעט.



הרכבת הלזניה


בתבנית מרובעת/מלבנית (22–24 ס"מ):


1. שכבה דקה של רוטב עגבניות בתחתית – כדי שהדפים לא יידבקו.

2. הוספת שכבת דפי לזניה מעל

3. הוספת שכבה של רוטב עגבניות.

4. הוספת שכבה של רוטב שמנת – שכבה יחסית עבה.

5. להוסיף מעל גבינה מגורדת שתכסה את רוב הרוטב.

6. מעל הגבינה לפזר טונה (ישר מהפחית).

7. חוזרים על השלבים 2–6 כשלוש פעמים (לפי גובה התבנית).

8. שכבה עליונה: דפי לזניה, רוטב עגבניות + רוטב שמנת ניתן גם לאחד ביניהם קצת וגבינה (ללא טונה).


אפייה


- לתת ללזניה לנוח בחוץ כחצי שעה - שעה, או להשאיר לילה במקרר לריכוך מלא של הדפים.

- לאפות בתנור שחומם מראש ל־150 מעלות במשך שעה, עד שהגבינה מזהיבה והריח ממלא את הבית.

לקריאת הסיפור המלא של

bottom of page