top of page
logo_edited.png

כנאפה של אחסאן

קינוח

אחסאן דקסה ז״ל

אחסאן דקסה נולד בתאריך 19.2.1983 וגדל ביישוב דלית אל-כרמל.
התגייס ב-2001 לחטיבה 7 בחיל השריון, שרת בחטיבה והתקדם בדרגות. היה קצין צה"ל בדרגת אלוף-משנה ששירת בתפקידו האחרון כמפקד חטיבה 401. מעוטר צל"ש אלוף על פועלו במלחמת לבנון השנייה.

היה בעלה של הודא, אבא של ריף יסמין ועומרי

במהלך מלחמת חרבות ברזל נפל אחסאן בקרב במחנה הפליטים ג'באליה בתאריך 20.10.24, בן 41 בנופלו.

אחסאן דקסה ז״ל

מצרכים

100 גרם שערות קדאיף (להשיג בשווקים, בקונדטוריות של יצרני כנאפה ואף בחלק מרשתות השיווק)


200 גבינת ברינזה 20% שומן בקר או צאן


או אם לא מצאתם ברינזה –

100 גרם גבינת חמד 16% + 100 גרם פתיתי מוצרלה

25 גרם חמאה

50 גרם פיסטוק קלוף טחון


לסירופ-

כוס מים

כוס וחצי סוכר

כנאפה של אחסאן

אופן הכנה

חותכים את גוש גבינת הברינזה או החמד לפרוסות, מניחים בקערה מלאה מים ומשרים אותו למשך שעתיים, במהלכן מחליפים את המים ארבע פעמים. הגבינה תאבד את המליחות שלה.

שופכים את המים ומערבבים את הגבינה עד לקבלת מרקם קוטג'

אפשר גם לקנות גבינה מוכנה 

את שערות הכנאפה חותכים בעזרת מספריים וקולים עם חמאה

מכינים את הסירופ : 

מערבבים מים עם סוכר על אש קטנה עד להמסה מלאה ורתיחה, אפשר להוסיף כמה טיפות של מיי ורדים.


מסדרים את השכבות של הגבינה, שערות 

מבשלים מעל אש קטנה על גז ומוסיפים את הסירופ לאחר שהתקרר

לקריאת הסיפור המלא של

bottom of page