top of page
logo_edited.png

חזה עוף ולוביה

בשרי

יוסף מועדי ז״ל

רב טוראי יוסף מועדי, נפל ביום י' בטבת תשס"ט (05.01.2009). בן 19 בנופלו

הוא הובא למנוחות בבית העלמין האזרחי בירכא.

סמיר, אביו מספר על המנה שכה אהב:

מנה זו הינה אחת מהמנות מהמטבח הדרוזי האותנטי אשר יוסי מאוד אהב.

את מנה זו יוסי אהב בפרט, כאשר באחד מן הימים בהם מיהר מאוד לצבא, אך לא היה מוכן לוותר על הארוחה, יוסי החליט להכניס את התבשיל לתוך פיתה דרוזית.

זה היה מאוד משעשע, מאחר ומנה זו אמורה להיאכל בניגוב מצלחת ולא בלאפה כמו שיוסי עשה.

מאז אותו היום, רבים מהמשפחה אוכלים מאכל זה כך.

יוסף מועדי ז״ל

מצרכים

250 גרם חזה עוף חתוך לקוביות

1 בצל חתוך קוביות

6 עגבניות רכות

קילו לובייה חתוכה לחצאים

רבע כוס שמן זית

תבלינים- מלח, פלפל, פפריקה חריפה.

מים רותחים

חזה עוף ולוביה

אופן הכנה

  • בסיר עמוק מטגנים את הבצל עם רבע כוס שמן זית עד להזהבה

  • לאחר שהבצל מזהיב, מוסיפים את העוף ומטגנים יחד עם הבצל למשך 5 דקות

  • מוסיפים את הלובייה , מערבבים מכסים ומבשלים על אש קטנה במשך 5 דקות.

  • חותכים את העבניות לקוביות ומוסיפים לסיר.

  • מוסיפים קורט מלח מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה במשך 10 דק.

  • לאחר 10 דק נוסיף מים רותחים עד לסנטימטר מעל תכולת הסיר.

  • מבשלים על אש קטנה למשך כשעה אן עד שהלוביה מתרככת

  • מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם (למי שאוהב- מעט פפריקה חריפה)

לקריאת הסיפור המלא של

bottom of page