קינוח
אלון סקאג'יו ז״ל
אלון היה איש של אנשים, הרעיף על כל הסובבים אותו אהבה, בענווה וצניעות.
אלון התגייס ליחידת דובדבן בעוצבת הקומנדו.
סיים מסלול כלוחם וצלף. לאחר 8 חודשים אלון יצא לקורס קצינים בבה״ד 1, סיים את הקורס בהצלחה, ושובץ כמפקד צוות הצלפים בסיירת חרוב.
הוא היה מפקד מיוחד, בוגר, שקול, חדור מוטיבציה ורצון לבצע תפקיד משמעותי. אסרטיבי, עוצמתי ומגדיל ראש, תמיד הסתכל כמה צעדים קדימה במטרה לחשוב היכן ניתן לשפר ולהשפיע כמה שיותר.
לאורך מלחמת "חרבות ברזל", אלון לקח חלק במבצעים בגזרת איו"ש ובלחימה מורכבת בסג'אעיה וחאן יונס בעזה.
בתאריך 26/06/2024 בשעות הלילה המאוחרות, אלון לקח חלק בפעילות מבצעית בג'נין.
בעת מעבר השיירה בה נסעו הכוחות, הופעל נגדם מטען רב עוצמה, ממנו נפגע קשה מאד רכב אנשי הרפואה.
בעת הפיצוץ אלון היה הראשון לקפוץ לעזרת הפרמדיק שהיה ברכב התאג״ד ונפגע קשה מאד.
אלון חילץ את הפרמדיק מהרכב, הוציא את כל החיילים והרחיק אותם כדי שלא יפגעו.
בעת פינוי הפצועים, הופעל מטען הנפץ השני.
אלון עמד בדיוק על מקום הפיצוץ, ספג בגופו את רוב ההדף, נפגע אנושות ומאוחר יותר נפטר מפצעיו בבית החולים העמק בעפולה.
כל החיילים שהיו מסביבו, כ – 20 במספר, כולם ניצלו ונפגעו רק פגיעות רסיסים והדף.
אלון נפל בתאריך כ"א בסיון התשפ"ד, 27/06/2024.
משפחתו של אלון משתפת: ״לקראת כל יום ראשון שאלון היה חוזר לבסיס, אמא הייתה מכינה לו את העוגיות האלה. אין מישהו בבסיס שלא אכל את העוגיות והתאהב בהן, אלון היה מחלק אותן לחבריו ברגעים קשים״.

מצרכים
200 גר' חמאה רכה
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום (מהסוג הדביק)
1 סוכר וניל
2 ביצים
400 גר' קמח
כפית וחצי אבקת אפיה
קורט מלח
שוקולד צ'יפס (כמה שאוהבים)
ממתקים לשים על בצק העוגיות (לפני האפיה) – מרשמלו, טבלאות שוקולד, שוקולד צ'יפס בטעמים שונים, וכל ממתק שבא לכם ויכול לשרוד בחום של תנור אפיה.

אופן הכנה
אופן הכנה:
מחממים תנור אפיה לחום של 170 מעלות, חום סטטי (לא טורבו).
לשים בקערת מיקסר עם וו גיטרה: חמאה רכה ואת שני סוגי הסוכר והסוכר וניל.
לערבל עד שמתקבלת תערובת תפוחה.
מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים ביצה אחת ומטמיעים בתערובת.
מוסיפים את הביצה השנייה וגם אותה מטמיעים טוב בתערובת וממשיכים לערבל במשך כ – 3 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
מכבים את המיקסר ומוסיפים קמח ואבקת אפיה, מפעילים במהירות נמוכה !! להטמעת הקמח ואז מוסיפים חלק מכמות השוקולד צ'יפס ומערבבים לכמה שניות להטמעת השוקולד.
מעבירים את התערבות לתבנית מלבנית (35*45), מרופדת בנייר אפיה, ומשטחים את כל התערובת לשכבה אחידה.
מפזרים מעל התערובת בתבנית את כל השוקולד / מרשמלו וכו' שרוצים להוסיף.
מעבירים לתנור, ואופים בדיוק 17 דקות.
מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.
מוציאים את כל ה"עוגיה" מהתבנית (נעזרים בקצוות נייר האפיה), מניחים על משטח ישר, ופורסים לקוביות (גודל 3*3) פחות או יותר.
מאחסנים בכלי סגור
לקריאת הסיפור המלא של