top of page
logo_edited.png

הספינג של ניר

פרווה, קינוח, טבעוני

ניר אזולאי ז״ל

בנם של מיכל ועמי. אחיהם של ליאור, מעיין ונועה.

מגיל צעיר ניר גילה סקרנות רבה לעולם שסביבו. הוא אהב מחשבים, גלש על גלגשת (סקייטבורד) וחלם על הרפתקאות. בבית הספר היה חברותי, מצחיק ותמיד נכון לעזור.

כנער שהתעניין בטכנולוגיה בכלל ובמחשבים בפרט, בילה שעות רבות מול המחשב, שם פיתח משחקים והשתעשע בקודים.

הוא תכנן להיות בבגרותו מתכנת מחשבים מצליח, לטייל בעולם, ולגלוש במדרונות השלג.

היו לו חלומות והוא ידע לעמוד באתגרים ולהתמודד עם שינויים.

אחרי לימודיו התגייס לצה"ל ושירת בחיל הכללי. בשירותו ניר הוכיח את עצמו כמסור ואמיץ ובו זמנית גם כחייל וכאדם רגיש וחברותי.

ניר נפגע בתאונת דרכים בתחילת מאי 2024, והועבר לבית חולים. מצבו היה קשה, אחרי שבוע של מאבק הוא נפטר.

ניר נפל בעת שירותו ביום א' באייר תשפ"ד (09.05.2024).

בן 19 בנופלו.


אמו מספרת: ״גם בביתי וגם בבית אביו נהגו לאכול את הספינג המתוק גם בחנוכה וגם באירועים משמחים.

בחנוכה עם הדלקת הנרות נהגנו לאכול את הספינג ביחד ותמיד האווירה היתה משמחת. 

ניר אהב את זה מאוד״.

ניר אזולאי ז״ל

מצרכים

ֿ

2 כפות סוכר

2 כפות שמרים יבשים

כוס מים פושרים

1 קילו קמח

קורט מלח

2 כפות שמן

כף עארק

3 כוסות מים (לפי הצורך)

שמן לטיגון

סוכר לציפוי

הספינג של ניר

אופן הכנה

בקערה, לערבב סוכר, שמרים וכוס מים פושרים. להמתין כ 15 דק שהנפח יוכפל.

להוסיף את הקמח, מלח, שמן, עארק ומים לפי מידה.

ללוש כחמש דקות.

לאחר הלישה, לשמן מעט את הבצק ולכסות כדי שיתפח (כשעה). 

לפתוח ולהוריד מעט מהנפח ולכסות לעוד 15 דקות.

משמנים את הידיים ויוצרים את טבעות הספינג׳ אותם מטגנים בשמן עד להזהבה.

מפזרים מעליהם סוכר או סירופ.

לקריאת הסיפור המלא של

bottom of page