קינוח
הראל איתח ז״ל
הראל נולד וגדל בנתניה, בן לסיגל ודודו, אח קטן לעומר ובן זוג לניצן.
כילד אהב פעילויות אקסטרים ולא נח לרגע. תמיד ידע להצחיק את כל החברים שסביבו ולא הייתם מוצאים אותו בלי הכלב שלו צ׳אקי.
הראל בחור של אהבה לחיים. אהב לחגוג אותם, לטרוף את העולם ולכבוש כל בן אדם עם חיוך ענק שחרוט לנו בלב.
הראל התגייס לסיירת גבעתי, ויצא לקורס קצינים.
הוא הוביל את הצוות שלו (צוות איתח) במשימות מבצעיות וקרבות קשים.
ב-7 באוקטובר מיהר הראל לקרב להצלת חייהם של רבים מאזרחי קיבוץ נחל עוז.
ב-22 בדצמבר נפצע הראל באורח קשה מאוד מפיצוץ מטען בח׳אן יונס שבדרום הרצועה.
לאחר שנלחם על חייו במשך 8 ימים ארוכים, הוא נפטר מפצעיו.
בבוקר יום הפציעה קיבלה ממנו בת זוגו, ניצן, מכתב על עיתון פלסטיני, שהפך למכתב האחרון מהראל.
בן 22 במותו.
חברתו ניצן מספרת: ״בכל סופ״ש שהיה יוצא הביתה חיכה הראל לאכול את הסינבונים שהייתי מכינה לו. הסינבון הפך למסורת וכל סופ״ש הבית התמלא בריח קינמון, מחכה להראל שיחזור.
לא משנה מתי, הראל יכל לאכול סינבונים ותמיד יותר משניים לפחות! הוא אפילו לקח איתו מגשים לבסיס כדי שלא יחסר״

מצרכים
לבצק:
ביצה בטמפרטורת החדר
2.25 כפיות שמרים
80 גרם חמאה מומסת
קורט מלח
1/3 כוס סוכר
4.5 כוסות קמח
1.5 כוסות חלב (אחרי 30 שניית במיקרו)
מילוי:
200 גרם חמאה רכה מאוד
2-3 כפות קינמון
250 גרם (או לפי העין) סוכר חום דמררה (בהיר)
לצי פוי:
100 גרם גבינת שמנת
חצי כפית מחית וניל או כפית תמצית וניל
100-200 אבקת סוכר (אפשר להוסיף יותר תלוי בסמיכות ובכמות הרצויה)
למי שאוהב- כפית מיץ לימון/גרידת לימון
אפשר לשפוך רבע שמנת מתוקה אחרי שמוציאים מהתנור
וחוט תפירה

אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
מערבבים את החומרים היבשים: 2.5 כוסות קמח, סוכר, שמרים ומלח
מוסיפים חמאה וחלב, ומערבבים במיקסר
מוסיפים ביצה וממשיכים ערבוב במיקסר
תוך כדי לישה במיקסר מוסיפים את 2 כוסות הקמח הנותרות
הבצק אמור להיות גמיש, אחיד ואוורירי.
נעביר לקערה עם ניילון נצמד ולהתפחה של שעה בטמפרטורת החדר.
אחרי התפחת הבצק נפרוס אותו בצורת מלבן גדול על משטח מקומח מעט;
ניצור מכדור בצק מלבן ועם מערוך נפרוס אותו לפינות כך שיווצר מלבן לא עבה ולא דק מדי.
ניקח את החמאה בשתי ידיים נקיות ונתחיל למרוח אותה על כל הבצק כדי ליצור שכבה נדיבה ואחידה
נערבב את הסוכר והקינמון בקערית ונפזר על המלבן עם החמאה- גם עם הידיים!
נתחיל לגלגל את הבצק מהחלק העליון (הרחוק מאיתנו) של המלבן, לא נגלגל באופן צמוד ומהודק מדי כדי שנשאיר את הסינבון אוורירי שיתפח עוד
כשיש לנו נחש מגולגל ניעזר בחוט תפירה ונחתוך סינבונים יפים בעובי לפי העין - מומלץ להתאים לגובה התבנית בה אתם משתמשים.
בשאריות החמאה נשמן את התבנית.
מניחים את הסינבונים לעוד חצי שעה התפחה
אופים כ-20 עד 25 דקות, עד שמזהיבים מלמעלה וכל הבית בריח קינמון כמו שהראל הכי אוהב.
**לפני הגשה- מומלץ לחמם כמה שניות במיקרו.