top of page
logo_edited.png

הממולאים של אור

בשרי

אור מזרחי ז״ל

אור מזרחי נולד ביום כ"ד בתשרי תשס"ג (30.9.2002) למיכל ואברהם, אח לשחר וסתיו.

אור גדל בפתח תקווה. אימו נפטרה מסרטן כשהיה תינוק בן שנה וארבעה חודשים.

בלט כילד שמח, טוב לב ומאיר פנים, שכולו אור ואהבה. חברותי מאוד, אוהב אדם ומלא בנתינה.

ב2020 רכב עם אחיו על אופנוע וראה את אחיו נדרס למוות ע"י רכבת. 

למרות כל זאת בחר אור להתגייס לצהל שנה לאחר מכן, ושרת בסיירת נח"ל.

אור סגר את שבתו האחרונה לשירות הסדיר וציפה לביקור משפחתו, 

אך בבוקר ה7.10.23, עם פרוץ מלחמת חרבות ברזל, מחבלים פרצו לבסיס ואור נפל לאחר לחימה במחבלים. 

בן 21 בנופלו.

הותיר אחריו אבא, אחות ובת זוג.


משפחתו מספרת:

כשאור היה חוזר בסופי שבוע מהבסיס, תמיד היה מתקשר בחמישי לאחותו סתו לבדוק מה היא מכינה לקראת שישי בערב, ותמיד היה מחכה ומצפה לממולאים.

אור מזרחי ז״ל

מצרכים


8 פלפלים אדומים

1 בצל

3 עגבניות מגורדות

2 כפות פפריקה מתוקה

כף חאוויג למרק

מלח

פלפל

2 כוסות אורז

חצי קילו בשר טחון

2 רסק עגבניות גדול   





הממולאים של אור

אופן הכנה

מחממים את התנור ל180 מעלות.

משרים 2 כוסות אורז עם מים רותחים במשך 10 דקות, ולאחר מכן מסננים ומשאירים בצד .


הכנת המילוי לפלפלים:

לוקחים סיר רחב ועמוק

קוצצים בצל ומתחילים לטגן עד שהבצל יהיה שקוף.

מוסיפים את הבשר טחון לסיר ומתחילים לערבב היטב.

לאחר שהבשר משנה את צבעו אנו נוסיף 3 עגבניות מגורדות ונערבב היטב.

מוסיפים 2 כפות פפריקה מתוקה, כף חאווג למרק, כפית מלח ומעט פלפל שחור.

ומערבבים .

מוסיפים חצי כוס מים , מכסים את הסיר עם מכסה ונותנים לסיר להתבשל במשך 10 דקות.


מילוי הפלפלים:

לאחר 10 דקות מערבבים טוב את התערובת, ומתחילים למלא את הפלפלים ומניחים אותם בסיר הרחב .


הכנת הרוטב:

בסיר בינוני מערבבים יחד את רסק העגבניות, אבקת מרק, מלח ופלפל ומעט שמן.

מוסיפים 2 כוסות מים עד לרתיחה.


ברגע שהרוטב רתח שופכים על כל סיר הפלפלים את הרוטב .

אפשר להוסיף פטרוזיליה וכוסברה מעל .

מכסים את הסיר ומכניסים לשעה וחצי בתנור .

לאחר שעה וחצי פותחים את המכסה להשחמה של 10 דק אחרונות.

לקריאת הסיפור המלא של

bottom of page